Дев’ять складних запитань і відповідей на інтерв'ю

Дев’ять складних запитань і відповідей на інтерв'ю

Якщо ви шукаєте роботу, підготуйтеся до запитань, які ставлять на співбесіді. А якщо ви шукаєте співробітника, ніхто не кине в вас камінь, якщо ви додасте деякі з них в свій список.

1. У чому навколишні помиляються щодо вас?

Це те, яке називають «інтроспективним запитанням». Є декілька схожих:

«Розкажіть мені про помилку, яку ви допустили минулого року. На що це вплинуло?», «Коли ви були найбільш задоволені своїм життям?»

Мета цих запитань – перевірити, як добре ви себе знаєте, а також наскільки ви відкриті для обговорення недоліків і помилок. Ви повинні чесно поділитися своїм досвідом і пояснити, як ви перетворили цей негативний досвід у позитивний.

2. Які завдання ви не любите виконувати?

Мета цього запитання – розповісти інтерв'юеру трохи більше про ваш стиль роботи, тому що в кінцевому підсумку компанія хоче найняти людину, яка вміє добиватися того, що їй необхідно для успішної роботи.

Почніть з тієї слабкості, яку ви визнаєте в собі, наприклад: «Я не відчуваю себе комфортно перед натовпом, тому я завжди боялася публічних виступів або виступів на великих зібраннях». Потім поясніть, як ви намагаєтеся поліпшити ці слабкі місця. «Тому я вирішила записатися на тренінг. Я усвідомила, що навички публічних виступів важливі для моєї кар'єри...» І в кінці скажіть щось на кшталт: «І хоча я ще не досягла того рівня, який би мене повністю задовольняв, я відчуваю себе набагато комфортніше на тих посадах, які цього вимагають». Це показує, що ви готові й відкриті до того, щоб виконувати завдання, які вам не дуже подобаються. Але жодна робота не буде приносити тільки позитивні емоції.

3. Що ви зараз читаєте?

Не соромтеся розповідати подробиці про роман або мемуари, які лежать на вашому нічному столику – це чудовий спосіб показати свою індивідуальність. Але також ми рекомендуємо згадати про вашу роботу. Згадайте блоги, які мають відношення до вашої галузі, і які ви регулярно відвідуєте. Це показує інтерв'юеру, що ви поінформовані, а також захоплені роботою, яку робите чи хотіли б робити.

4. Якщо ми виділимо вам $ 1 млн на маркетинг, на що ви його витратите і як оціните економічний ефект?

Таким чином перевіряються ваші знання про компанію, в яку ви звертаєтеся і яку ви, очевидно, повинні були вивчити перед співбесідою.

Це має на увазі чітке знання цілей і інтересів компанії, а також розумний критичний погляд. Говоріть якомога конкретніше і не бійтеся ставити додаткові запитання інтерв'юеру. Наприклад: «Я бачив на вашому сайті, що ви розширювати й пропонуєте онлайн-навчання, а також прямі трансляції. Це те, що ви плануєте в найближчі декілька місяців?»

Також не завадило б згадати командну роботу та консультації. Кожному інтерв'юеру подобається чути, коли ви говорите: «Але перш ніж що-небудь зробити, я б хотів поговорити із зацікавленими сторонами та трохи краще дізнатися їх цілі».

5. З чим пов'язаний цей пробіл у вашому резюме?

Якщо це пов'язано зі звільненням, особливо важливо, щоб ваша відповідь була лаконічною. Потрібно зосередитися на тому, як ви взяли ситуацію під контроль і чому готові повернутися до роботи. Хороший спосіб показати це – розповісти про те, чому ви навчилися за період без роботи. Наприклад: «Насправді це був для мене великий досвід, якого я не очікував, тому що я почав займатися позаштатними маркетинговими проектами та швидко зрозумів, що мене цікавлять стратегії зростання в соціальних мережах, на яких я не міг зосередитися на попередній роботі».

6. Що вам більше за все не подобається на теперішній роботі?

Ви напевно знаєте, що не слід лаяти свою теперішню компанію або керівника. Так що ж робити, чуючи таке запитання? Саме час використовувати класичний підхід «проблема на моєму боці» і зосередитися на тому, чому місце роботи вам не підходить. Розкажіть їм про свої найсильніші навички або про проекти, які вам найбільше подобалися, але над якими ви не змогли попрацювати. Скажіть, що ви шукаєте роботу, яка дозволить вам частіше використовувати ці навички. Якою би не була ваша відповідь, вона повинна стосуватися тих моментів, які нова робота вирішить для вас.

7. Як ви собі уявляєте ідеальний робочий день?

Це складно, тому що часто існують неявні очікування, про які компанії не говорять. Може бути, люди не ходять на обіди або затримуються допізна декілька разів на місяць, щоб закінчити великі проекти. Тут справи можуть прийняти неприємний оборот. (Скажете ви: «Мені подобається працювати за гнучким графіком і підтримувати хороший баланс між роботою та особистим життям у вихідні дні», якщо ви не впевнені, що робота дійсно передбачає гнучкий графік?)

Шукайте відповідь в текстах вакансій! Перегляньте все, що вони там написали, перш ніж йти на співбесіду. Також перегляньте кар'єрні сторінки на їхньому сайті. Все це повинно дати вам гарне уявлення про культуру компанії. Швидше за все, щось в цій культурі вас привабило, так що поговоріть про це.

8. Чому ми повинні найняти вас?

Небезпечна зона між упевненістю в собі і зарозумілістю, адже по суті запитання звучить як «Що робить вас таким особливим?» і «Чому ви потрібні нам?»

Дайте відповідь на це запитання з точки зору конкретних проблем. Завдяки підготовці й навіть поточної співбесіди ви повинні мати досить гарне уявлення про те, з якими проблемами бореться компанія. Ваша відповідь повинна бути сфокусована на тому, що ви володієте унікальною кваліфікацією, щоб допомогти їм у вирішенні цих проблем.

9. Яку зарплату ви очікуєте?

У вас повинен бути готовий діапазон. Обміркуйте його задовго до початку співбесіди, використовуючи різні інструменти оплати праці. Також у вас має бути пояснення, чому ви хочете отримувати саме стільки, з чітким доказом того, чому їм слід виплачувати вам цю суму.

https://hrliga.com/

За матеріалами hitjob.com.ua

всі новини

Роздрукувати сторінку


Нагору Назад