Аутистів найняли тестувати програми Microsoft

Понад 80% співробітників компанії Aspiritech страждають на синдром Аспергера – легку форму аутизму, що не заважає хворим соціалізуватися. Проте, непідготовлений глядач може бути шокований атмосферою, що панує в офісі компанії: люди, які мирно сидять за комп'ютерами, можуть зненацька підхопитися, почати носитися по кімнаті або вигукувати незрозумілі звуки. Одні теревенять без упину, інші, навпаки, жодним чином не реагують на звернення до них.

Втім, керівництво компанії Aspiritech, що займається тестуванням і пошуком помилок у нових комп'ютерних програмах, запевняє, що аутисти мають усі якості, необхідні для успішної роботи: вони не менш кмітливі, ніж здорові люди, але, на відміну від багатьох, можуть годинами займатися рутинною роботою та неймовірно уважні до деталей. Працівникам Aspiritech дозволяється спізнюватися на роботу, на них ніколи не кричать, якщо вони припустяться якоїсь помилки, крім того їм чудово платять – від 2200 до 2500 доларів на місяць.

Керівництво Aspiritech неспроста взялося допомагати людям, хворим на аутизм. Син засновника компанії Моше Вітцберга був звільнений з роботи тільки за те, що в його медичній карті стояв діагноз: "синдром Аспергера". З того часу сім'я Вітцбергів вирішила допомагати людям, що страждають на це захворювання, вижити в непростих реаліях сьогоднішньої Америки. Треба сказати, артисти, які працюють на компанію, досить успішно пораються з поставленими завданнями. До клієнтів Aspiritech входять компанії Microsoft і Oracle.

Джерела: http://www.vesti.ru/

За матеріалами hitjob.com.ua

всі новини

Роздрукувати сторінку


Нагору Назад