Різниця у зарплатах іноземних та українських управлінців скорочується

Праця іноземного менеджменту, як правило, коштує для компаній значно дорожче, ніж робота вітчизняного управлінця. Як зазначає Марія Коваленко, консультант відділу Human Capital компанії Ernst and Young України, для отримання провідного іноземного досвіду компаніям доводиться пропонувати не лише великий пакет пільг, але і рівень компенсацій, який іноді значно перевищує компенсації українським керівникам, що обумовлено набором виплат, пов'язаних з роботою за межами рідної країни.

Соціальний пакет експата

Згідно з результатами огляду заробітних плат і компенсацій для іноземних співробітників, що працюють в Україні, які регулярно проводить Ernst and Young, типовий пакет компенсацій іноземців зазвичай включає компенсацію вартості житла (яка в середньому становить близько 3,2 тис. дол. В місяць для іноземного топ-менеджера без родини і близько 4 тис. дол. для іноземця з дружиною і двома або більше дітьми).

Також, 92% компаній надають своїм іноземним співробітникам службові машини (в основному високого класу вартістю від 35 тис. дол. і вище), медичну страховку (як правило, не тільки для самого співробітника, але і для членів його сім'ї), а також інші пільги.

«Компенсаційний пакет зазвичай містить різного роду надбавки і виплати: компенсація за різницю вартості життя, доплата за особливі умови праці, доплата за переїзд», - каже Марія Коваленко.

Розрив скорочується

Експерти Ernst and Young зазначають, що, враховуючи дедалі більшу конкурентоспроможність українських фахівців, політика винагороди іноземним співробітникам в останні роки все більше наближаються до умов, що пропонуються українським співробітникам, включаючи і політику оподаткування, і компенсаційний пакет, хоча розрив між ними все ще залишається досить великим . Більш того, при прийманні на роботу іноземних співробітників компаніям доводиться стикатися зі складністю отримання дозволу на працевлаштування та посвідки на проживання, що слугує додатковим стимулом формування кадрового резерву з українських співробітників на всіх рівнях.


Джерело: http://delo.ua/

За матеріалами hitjob.com.ua

всі новини

Роздрукувати сторінку


Нагору Назад