З початку осені українські роботодавці знизили свою активність на ринку праці

Уже другий місяць поспіль на ринку праці скорочується кількість вакансій , що пропонуються роботодавцями. За даними кадрового порталу hh.ua, у листопаді було розміщено на 12,9% менше вакансій, ніж у жовтні. Тим не менш, це в півтора разу більше, ніж за аналогічний період минулого року.
Опитані «Ділом» представники рекрутингових компаній по-різному оцінюють це зниження. «Починаючи з вересня, ми спостерігаємо деяке зниження активності роботодавців. Однак не варто пов'язувати це з можливими економічними проблемами, які пророкують Україні. Аналогічну ситуацію ми спостерігали в 2010-му році, коли в жовтні та листопаді компанії набирали менше персоналу, ніж у вересні. Зате в грудні перевершили показники вересня», - пояснює Юрій Палійчук, експерт Міжнародного кадрового порталу hh.ua.

При цьому з упевненістю можна говорити про більш високі вимоги, які почали висувати роботодавці до шукачів роботи.

«Роботодавці в основному зацікавлені в пошуці такого кандидата, який вже до моменту працевлаштування на конкретну вакансію знає все про специфіку роботи, практично в нюансах, і фактично з перших днів, без додаткових вступних курсів, навчання і т.д. готовий демонструвати 100% результат», - зазначає старший консультант з рекрутингу компанії Brain Source International Ольга Марченко.

За її словами, роботу готові пропонувати саме, якщо не виключно, тим, хто вже працює в необхідній сфері, і не просто працює, а демонструє відмінні результати.

У порівнянні з попереднім місяцем, список позицій з найбільшою заробітною платою практично не змінився. Його очолюють топ-менеджери та ІТ-спеціалісти.

При цьому корпоративний сектор став більш зацікавлений в регіональних директорах, що спричинило зростання зарплати на цій позиції. Дещо збільшилися доходи також Java-програмістів, Android-і IPhone-девелоперів.

Джерело: http://delo.ua/

За матеріалами hitjob.com.ua

всі новини

Роздрукувати сторінку


Нагору Назад