Облік безробітних жінок у центрах зайнятості

До 01.01.2015 р. право на достроковий вихід на пенсію мають жінки, яким виповнилося 55 років, за наявності страхового стажу не менше 30 років і за умови звільнення їх з роботи. У випадку, якщо виконуються зазначені умови і жінка перебуває на обліку в службі зайнятості і виявила бажання оформити дострокову пенсію, вона обов'язково знімається з обліку у зв'язку з призначенням пенсії за віком на підставі абз. 7 п. 20 Порядку обліку громадян, які шукають роботу.

Для жінок, які були зареєстровані у службі зайнятості до набрання чинності Закону про реформування пенсійної системи і мали право на виплату допомоги з безробіття тривалістю до 720 календарних днів як особи передпенсійного віку (за 2 роки до виникнення права на пенсію) до досягнення 55 років, починаючи з 01.10.2011 р. виплата допомоги може продовжуватися і після 55 років до досягнення пенсійного віку, але загальна тривалість виплати не перевищуватиме 720 календарних днів.

На цих осіб поширюються додаткові гарантії, передбачені ст. 5 Закону про зайнятість, і залишається можливість працевлаштування з наданням дотації роботодавцю за рахунок коштів ФСС на випадок безробіття.

За матеріалами http://www.ligazakon.ua/.

За матеріалами hitjob.com.ua

всі новини

Роздрукувати сторінку


Нагору Назад