Посада офіс-менеджера як початок кар'єри

З чого почати свою кар'єру?

Враховуючи той факт, що в нашій країні дуже складно після закінчення інституту влаштуватися на роботу за фахом, досить велика кількість юних дам починає свою кар'єру з посади секретаря або, як модно нині висловлюватись, офіс-менеджера. Що ж, старт не так вже й поганий - якщо вас, яка не має жодного досвіду, взяли на таку роботу, значить, враження ви справили непогане. Отже, з чим ви зустрінетесь на посаді офіс-менеджера? Офіс-менеджери зазвичай потрібні в офісі - як, власне, можна здогадатися з назви. Тобто, потрібно буде не тільки відповідати на телефонні дзвінки та долати премудрості користування міні-АТС, але й стежити за нормальним функціонуванням офісу. Під вашим контролем виявиться безліч речей: комп'ютери, монітори з TV-тюнером, факси та принтери, канцтовари, картриджі для принтерів, забезпечення офісу життєво необхідними напоями - кавою та чаєм, і ще ціла купа великих і маленьких обов'язків.

У круговерті щоденної метушні важливо не забути про начальника. Правда, практично всі начальники мають властивість нагадувати про себе ... Вони не тільки вимагають принести каву й "он той листочок з принтера" - вони також люблять давати всякі завдання, які потрібно виконати прямо зараз: наприклад, може знадобитися придбати ноутбук в Одесі протягом найближчих 20 хвилин, або ж треба організувати урочисту зустріч ділових партнерів в аеропорту - при цьому літак вже зайшов на посадку ... Ну-ну, не лякайтеся, бувають спокійні керівники. Вони самі роблять собі каву та до них не прилітають закордонні партнери ...

Чим більше бажання, тим яскравіші реалії!

Варто зазначити, що на посаді офіс-менеджера можна як застрягти навічно, так і почати "зростати". Це залежить як від вашого керівництва, так і від вас особисто. Якщо ви будете справно виконувати всі доручення начальства та тихо мріяти про підвищення до, наприклад, посади менеджера з продажу, то є ймовірність, що ваша тиха мрія так і залишиться мрією. Бо свої побажання треба все-таки озвучувати - ви ж напевно не серед ясновидців працюєте ... Інша справа, якщо ви запропонували свої послуги менеджера, щоб продавати, припустимо, комп'ютерні комплектуючі в Одесі, а вам відмовили. Тоді, якщо у вас є якісь плани на свою кар'єру, варто почати шукати іншу роботу. Тим більше, що цілком пристойно користуватися комп'ютером ви вже навчилися, гуглити вмієте, в якому місці знаходиться картридж у принтері - знаєте, і міні-АТС для вас - вже давно не китайська грамота.

Отже, отримавши свій перший досвід у діловому світі, сміливо можете рухатися далі. І пам'ятайте: чим більше у вас бажань і потреб, тим більша кількість їх здійсниться!

Джерело: http://wwwomen.com.ua/

За матеріалами hitjob.com.ua

всі новини

Роздрукувати сторінку


Нагору Назад