У найближчі 10 років світові знадобляться 600 млн. нових робочих місць

За даними цієї Організації зі штаб-квартирою в Женеві, на даний момент кількість безробітних у світі сягає 200 млн осіб. Крім цього, близько 900 млн осіб, насамперед, у країнах, що розвиваються, хоча і мають роботу, проте заробляють менше 2 доларів на день, опиняючись, фактично, за межею бідності.

"Незважаючи на напружені зусилля урядів, криза з робочими місцями не слабшає, і один з трьох працівників у світі - за нашими оцінками, це 1,1 млрд людей, або перебуває без роботи або живе в бідності, - заявив генеральний директор МОП Хуан Сомавія. - Потрібно, щоб створення робочих місць у реальній економіці перетворилося на головний пріоритет".

МОП прогнозує, що в 2012 році кількість безробітних у світі зросте на 3 млн осіб. Існує можливість, що ця цифра зросте до 4 млн осіб, якщо темпи зростання світової економіки будуть нижче 2% або, навпаки, знизиться до 1 млн чоловік за умови, що країни єврозони зуміють швидко знайти вихід з боргової кризи.

Як підкреслюється в доповіді, кількість молодих людей, які не можуть знайти собі роботу, склала в 2011 році 74800000 осіб. Це менше, ніж 77600000 осіб роком раніше, проте все ж на 4 млн більше, ніж до кризи. Рівень безробіття серед цієї вікової групи населення (15-24 років) продовжує в три рази перевищувати показник безробіття в цілому та становить 12,7% (12,8% в 2009 році).

Джерело: http://ru.euronews.net/

За матеріалами hitjob.com.ua

всі новини

Роздрукувати сторінку


Нагору Назад