90% менеджерів готові працювати в стартапах

Чим привабливий проект з невідомим майбутнім? Основним мотивуючим чинником у стартапі для менеджерів є складні, але цікаві завдання (72%). Для 70% респондентів важливою є можливість будувати компанію або функцію з нуля. Ще 58% прагнуть працювати в стартапі через більшу свободу у прийнятті рішень, а потенційно високий заробіток приваблює 44% управлінців. Серед інших причин названі більш швидке професійне, кар'єрне та особистісне зростання, розширення кола відповідальності і потенційно більш високий рівень доходу.

Головними аргументами проти роботи в бізнес-компаніях-початківцях є невизначеність майбутнього бізнесу (75%), невисокий прибуток на початковому етапі (45%) і слабка бізнес-структура (30%). Побоювання викликають і недостатня популярність компанії та продукту на ринку, а також необхідність працювати з дому в деяких випадках. При цьому змінити скептичне ставлення до роботи в стартапі, в основному, можуть значне підвищення доходу при переході, цікава та перспективна бізнес-ідея, особистість засновника або керівника.

"За моїми спостереженнями, професіонали, які досягнули "скляної стелі"у своїй кар'єрі у великих компаніях, більше за інших схильні до переходу в стартап-бізнес. Найчастіше саме цей перехід дозволяє їм зробити кар'єрний ривок, розкрити не тільки професійні, але й управлінські якості" , - зазначила Віра Філатова, старший менеджер рекрутингової компанії Antal Russia.

"У стартапі найголовніше - знайти грамотного керівника, здатного зібрати учасників проекту, оцінити їх потенціал, чітко розділити стратегію на тактичні завдання та розставити пріоритети, закріпивши все вищевказане за учасниками проекту таким чином, щоб кожен з них був мотивований (матеріально і не матеріально) , віддавався роботі з душею і максимально ефективно реалізовував свою частину проекту, знаходячи компроміси з колегами ", - прокоментував один з респондентів.

"Керувати компанією, створеною з нуля - нелегке завдання. Велика кількість завдань, що вимагають одночасного рішення, високий рівень стресу, часто брак ресурсів - ось далеко не повний список труднощів роботи в стартапі. Однак якщо управлінець вірить у життєздатність бізнес-моделі та здатний переконати в цьому інвесторів і співробітників, він досягне успіху ", - заявив інший опитаний.

Джерело: http://astera.ru/

За матеріалами hitjob.com.ua

всі новини

Роздрукувати сторінку


Нагору Назад