Учасники саміту Євросоюзу ухвалили Заяву про економічне зростання та зайнятість

За інформацією ІТАР-ТАРС, у документі підкреслено, що країни ЄС надають особливого значення стимулюванню процесу створення нових робочих місць, в першу чергу, для молоді.

"Без прискорення економічного зростання не може бути вирішена проблема 23 млн безробітних в Євросоюзі", - наголошується в заяві. Тому європейські лідери пропонують зробити ставку на створення нових робочих місць, насамперед, у передових наукомістких галузях, пов'язаних з "зеленою економікою".

Одночасно глави держав і урядів взяли на себе зобов'язання забезпечити подальший розвиток єдиного ринку Євросоюзу, що покликаний, в тому числі, дати імпульс економічному розвитку спільноти та розширенню ринку праці. Нові заходи стосуються, в першу чергу, енергетики та цифрових технологій, включаючи Інтернет-торгівлю.

Ще одним принциповим напрямком є збільшення фінансування сектора малих і середніх підприємств ЄС.

Саміт ухвалив, що кожна країна ЄС розробить на основі нинішньої заяви національну програму реформ, яка дозволить досягнути поставлених в документі цілей.

Доповіді про реалізацію ідей і підходів, закладених в нинішній заяві, повинні прозвучати на черговому саміті Євроради, який пройде влітку цього року.

Нагадаємо, що надзвичайний одноденний саміт Євросоюзу був скликаний за ініціативою президента ЄС Хермана Ван Ромпея 30 січня. Зазначалося, що він покликаний відкрити "другий фронт" боротьби з тривалою борговою кризою єврозони - прийняти пакет заходів щодо прискорення економічного зростання Євросоюзу.

За матеріалами hitjob.com.ua

всі новини

Роздрукувати сторінку


Нагору Назад