У пошуках свого покликання

Отже, призначення, або покликання - це улюблене заняття, те, чим ви можете займатися днями безперервно, те, чим ви можете займатися безкорисливо, те, що приносить користь людям та вам задоволення. Але як знайти таке заняття, щоб воно до того ж приносило прибуток? Адже основні потреби ще ніхто не відміняв. Є багато шляхів спробувати розібратися з пошуком улюбленого заняття, й, можливо, надалі воно стане вашим призначенням.

Перерахую декілька найдоступніших варіантів пошуку:

1. Згадайте, чим ви займалися в дитинстві, як проводили більшу частину часу, що приносило вам радість. Запитайте про це своїх батьків. Це вже може стати ключем до пошуку. Адже в дитинстві ми ще не стурбовані соціальними обов'язками, ми просто живемо та робимо все, що нам хочеться, не думаючи про наслідки та не страждаючи на совість. Ми малюємо, пишемо, танцюємо, граємо, співаємо, будуємо ... Саме в цих речах може ховатися ваше призначення.

2. Ваше хобі може стати справжнім видом діяльності, лише прикритим поточною роботою. Можливо, ви набагато більше зможете заробляти та мати більше вільного часу, повністю присвятивши себе хобі. Адже хобі - це і є улюблене заняття. Тут варто проаналізувати, чому вам подобається цим займатися та чи можна на це жити. Можливо, ви будете заробляти менше, проте станете більш щасливим і повністю задоволеним.

3. Якщо ви ще не знайшли свого призначення, не впадайте у відчай. Можливо, саме те, чим ви зараз займаєтеся, і є ваше призначення. Найцікавіше, практично всі можуть відповісти на запитання, що саме їм подобається, - саме цьому і потрібно приділяти більше часу. Це і є мета. Але до цього, зрозуміло, не відноситься алкоголь, куріння та переїдання. Це має бути щось корисне та таке, що приносить радість. Якщо вам подобається мити підлогу, то чому це не може бути вашим улюбленим заняттям.

Є інші, більш серйозні способи пошуку призначення. На них ми не будемо зупинятися детально, тому що це окремі теми для обговорення. Але вони існують, і тому я хоча б перерахую деякі з них. Наприклад, нумерологія, знаки Зодіаку, тести на профорієнтацію, натальні карти ... Про кожен можна почитати окремо та знайти щось своє.

Нас усіх у дитинстві вчили говорити та ходити, так само потрібно вчиняти з талантами та здібностями. Їх потрібно помічати й направляти розвиток дитини в потрібному руслі. Якщо такого не відбувається, доводиться людині це робити пізніше самій. Але з віком стає все важче, часом просто вже немає часу та сил.

А ще протягом життя суспільство нав'язує нам чужі цінності у формі реклами, телебачення, кіно, газет, журналів, порівняння з іншими людьми, іншими країнами ... Це накладає відбиток. Так людина зовсім заплутується у власних і чужих пріоритетах. І лише подорослішавши, починає розплутувати.

Тому шукайте, пробуйте та не бійтеся експериментувати. Ви тут не просто так ...

Джерело: http://shkolazhizni.ru/

За матеріалами hitjob.com.ua

всі новини

Роздрукувати сторінку


Нагору Назад