Половина українців витрачає на дорогу до роботи понад 40 хвилин

Переважна більшість українців (79%) їздить на роботу громадським транспортом, 16% - на особистому автомобілі, а 4% користується корпоративним розвезенням.

Серед тих, хто добирається на роботу на громадському транспорті, найбільшою популярністю користуються маршрутні таксі (67%), потім метро (40%), а потім автобуси (17%). Цікаво зазначити, що відсоток тих, кому роботодавець оплачує дорогу на роботу, невеликий, але, тим не менш, становить 8%. Чверть українців ніколи не потрапляють в пробки по дорозі на роботу.

За спостереженнями порталу rabota.ua, це в основному жителі обласних і регіональних центрів, а також ті, хто користується виключно метро. 11% говорять про те, що потрапляють у пробки вкрай рідко, значно рідше, ніж раз на місяць. П'ята частина опитаних респондентів (а саме 19%) стикаються з проблемою пробок декілька разів на тиждень, а 11% - декілька разів на день.

У результаті нескладних обчислень виходить, що більше половини українців витрачають в середньому 1 місяць на рік на дорогу на роботу та з роботи. Якщо уявити це ще більш наочно, то вважайте, що 11 місяців ви працюєте, а, наприклад, весь квітень просто їздите туди-сюди днями та ночами, по одній й тій самій дорозі, з 1-го по 30-е число, без перерви...

34% українців по дорозі на роботу та з роботи нічим себе не займають. Більшість слухає музику. Чверть українців (24%) читають книжки, 5% - пресу. 12% респондентів по дорозі на роботу або, навпаки, додому встигають подрімати. 18% українців у дорозі розмовляють по телефону, а 4% грають на ньому в ігри.

Дане дослідження було проведене порталом rabota.ua. Вибірка склала 1947 респондентів з усієї України.

Джерело: http://delo.ua/

За матеріалами hitjob.com.ua

всі новини

Роздрукувати сторінку


Нагору Назад