Кожен п'ятий українець працює без обіду

Результати опитування порталу rabota.ua показали, що у 80% українців у розкладі робочого дня враховано обідню перерву.

Тим не менш, навіть з тих, хто все ж обідає, мало хто витрачає на це визначену законом годину. Близько половини опитаних (45%) встигають пообідати протягом 30 хвилин. Більше чверті опитаних (27%) вкладаються в 30-45 хвилин, ще чверть (25%) вкладається в 45-60 хвилин. Більше години на обід собі відводять лише 3% респондентів, які взяли участь в опитуванні.

Радує той факт, що більшість роботодавців піклуються про те, щоб створити комфортні умови для своїх співробітників. За даними опитування порталу rabota.ua, в 62% офісів під кухню обладнане спеціальне приміщення. Майже в кожному офісі є чайник (87%) і мікрохвильова піч (69%), холодильник (66%) і кулер з водою (65%). У середньостатистичних офісах розкішшю поки залишається посудомийна машина (+5%).

Умови, які створені в офісах для обідів і чаювання, насправді дуже важливі, адже, за підсумками опитування, виявилося, що половина українців обідню перерву проводить саме в офісі, в той час як за межами офісу харчуються лише 16% менеджерів. Близько третини опитаних (34%) обідають часом в офісі, часом в довколишніх закладах громадського харчування. У випадку, якщо українці залишаються обідати в офісі, 44% роблять це, не відходячи від робочого місця, а 56% все ж використовують для обідів кухню. Якщо ж українці під час обідньої перерви залишають офіси, то переважна їх кількість відправляється в довколишні їдальні (42%) чи кафе (26%).

Цікаво, що господарські українці в 71% випадків готують обіди вдома, лише 12% купують їх з ранку, по дорозі на роботу, а 8% користуються послугами постачання обідів до офісів. Серед інших варіантів відповіді найбільш поширений - це обіди з офісних їдалень з доставкою до офісу.

В середньому на обід українці витрачають в 47% випадків менше 25 гривень, в 41% - 25-50 гривень.



Джерело: http://delo.ua/

За матеріалами hitjob.com.ua

всі новини

Роздрукувати сторінку


Нагору Назад