Колишні військові: що потрібно про них знати керівникові?

Колишні військові: що потрібно про них знати керівникові?

1. Лідерство, практичні навички керівництва людьми.

Військові навчені самі та знають як навчити інших тому, що таке відповідальність за людей, за процеси та ресурси, за рішення й учинки. Їхні методи навчання побудовані на прикладах, чітких і продуманих вказівках, що мотивують лідерські якості всіх членів групи.

Думка експертів: Залежить від займаної посади та виконуваних функцій в армії.

2. Уміння працювати як у складі команди, так і на чолі її.

Військові - це досвідчені командні гравці. Практично вся їхня служба була тісно пов'язана з виконанням поставлених завдань у співробітництві, координації або за допомогою інших людей. Багато звільнених у запас військовослужбовці також мають досвід керівництва групами людей, що припускає аналіз ситуації та можливостей, прийняття відповідних рішень, розробку вказівок, дотримання строків і планів. Їм властива підвищена відповідальність за наслідки ухвалених рішень.

Думка експертів: Спірно - які саме завдання вирішують військові в мирний час?

3. Досвід і вміння працювати з усіма типами людських характерів.

У збройних силах проходять службу чоловіки та жінки різного віку, соціального статусу, віросповідання, освіти, різних фізичних даних і типів характеру. За роки роботи, пов'язаної з керівництвом, координацією, вирішенням проблем підлеглих, військовий здобуває відповідні корисні навички.

Думка експертів: Саме в армії, мабуть найменше цікавляться особливостями індивідуальних характерів.

4. Готовність працювати в складних умовах.

Військові знають, що наказ повинен бути виконаний «будь-що-будь». Вони ініціативні, виконують свою роботу до кінця, закінчують її у встановлений термін. Їх не лякає та не обурює понаднормова робота. Вони правильно розставляють пріоритети, і впевнено діють у стресових ситуаціях.

Думка експертів: А як щодо того, що не кожен наказ на "громадянці" треба виконувати?

5. Гнучкість і адаптивність.

Ці якості військові здобувають, роками виконуючи різні завдання в умовах швидкої зміни оточення. Вони дотримуються субординації у відносинах з керівництвом, поважні й адекватно реагують на критику.

Думка експертів: Із цим, наскільки відомо, є проблеми. Виконання наказів не думаючи не сприяє розвитку інтелекту.

6. Нерозповсюдження корпоративної інформації.

У більшості військових під час служби був допуск до інформації, що припускає обмеженість доступу. Відповідно, цих людей вчили бути уважними та «не говорити зайвого».

Думка експертів: До справжніх таємниць у компанії мають доступ досить обмежений перелік співробітників.

7. Системність планування й організованість.

У питаннях досягнення цілей військові схильні до попереднього аналізу й оцінки можливостей інших людей, ресурсів, часових рамок і інших складових успішного виконання завдань. У них розвинене вміння системного планування - якість, без якої бізнесу не обійтися.

Думка експертів: Залежить знову таки від досвіду армійської служби. Добре якщо так.

8. Техніка безпеки.

Професіоналізм військових у питаннях дотримання техніки безпеки не має собі рівних. Вони знають не тільки ціну людського життя, але й відмінно розбираються в тому, до яких інших негативних наслідків приводить недотримання його правил і вимог.

Думка експертів: Фахівці з охорони праці та техніки безпеки - не найкращі кар'єрні перспективи.

9. Знання та досвід в області адміністрування й обліку.

Військовослужбовці мають гарні знання та навички в тому, що стосується акуратності та грамотності ведення адміністративної документації й поточних записів. Це пов'язано з тим, що цим питанням в армії приділяється багато уваги та висуваються високі вимоги.

Думка експертів: Мабуть єдина корисна навичка.

10. Розуміння потреб клієнта.

Значна частина функціональних обов'язків військових мають безпосередню подібність з процесами, подібними до тих, які відбуваються в сфері послуг. Під час служби їхня робота полягала в тому, щоб, розібравшись в проблемі, потребі клієнта (колеги, підлеглого, керівника), полегшити, пояснити або направити людину відповідно до її запиту.

Думка експертів: Невже?

11. Високий рівень стандартів і прагнення робити все «на відмінно».

І після влаштування на «цивільну» роботу військові продовжують відстоювати честь «свого підрозділу». Рухаючись нагору новими кар'єрними сходами, вони не припиняють висувати до якості робочих і повсякденних процесів такі ж високі вимоги, з якими вони мали справу під час служби в армії.

Думка експертів: Іноді не треба робити "на відмінно".

Джерело: http://www.e-xecutive.ru/

За матеріалами hitjob.com.ua

всі новини

Роздрукувати сторінку


Нагору Назад