Держава хоче стимулювати роботодавців, які будуть працевлаштовувати молодь

"Ми запропонували декілька варіантів, які б стимулювали роботодавців та допомагали молоді. Якщо роботодавець буде брати молоду людину на перше робоче місце, то перший рік він не сплачуватиме єдиний соціальний внесок за цю людину. А це досить великі гроші. В середньому такий внесок складає 41% від фонду заробітної плати. Але є одна умова. Роботодавець повинен утримати людину й 2-й рік. Інакше доведеться компенсувати витрати", - зазначив він.

"Ми також запровадили контрактне право. Тепер роботодавець і студент можуть укласти контракт, за яким роботодавець може сплачувати за навчання, платити стипендію. Але студент не може розірвати контракт. Максимальна тривалість такого контракту – три роки. Інакше студент вимушений буде компенсувати витрати роботодавця", - додав Тігіпко.

Він зауважив, що ще одна ініціатива стосується проходження стажування.

"Ми змінили три позиції при проходженні стажування молоді. Перша. Зараз таке стажування може проходити лише за гроші. Багато роботодавців відмовляються це робити, не знаючи здібностей молодої людини. Друга. Коли роботодавець братиме людину на стажування, ми вводимо обов‘язковою нормою внесення до трудової книжки. І третя позиція: якщо роботодавець братиме людину на стажування – не сплачуватиме єдиний соціальний внесок, у разі якщо буде платити заробітну плату", - резюмував Сергій Тігіпко.

Джерело: http://osvita.ua/

За матеріалами hitjob.com.ua

всі новини

Роздрукувати сторінку


Нагору Назад