Кожен п'ятий молодий українець є безробітним


В Україні кожна п'ята молода людина у віці до 24 років є безробітною.

Про це, відповідаючи на запитання кореспондента УКРІНФОРМу, повідомив перший заступник міністра соціальної політики Василь Надрага на прес-конференції, яка відбулася під час національного тристороннього «круглого столу» «Гідна праця для молоді», проведеного Міжнародною організацією праці.

«В Україні в сфері молодіжної зайнятості, особливо у віковій групі 15-24 років, спостерігається високий рівень безробіття - майже 20%. Це надзвичайно тривожний показник з огляду на те, що рівень безробіття в нашій державі, який визначений за методологією МОП, становить 7,8%», - зазначив Василь Надрага.

Тим часом, за словами посадовця, фахівці констатують і низький рівень зайнятості цієї вікової групи - близько 35%. Крім того, залишається високим рівень неактивної молоді. «Частка молодих людей, які не працюють і не навчаються, в Україні становить майже 19%», - констатував В. Надрага.

Він висловив переконання, що проголошені Президентом нові соціальні ініціативи будуть запорукою ефективних змін у соціальній політиці держави. «Поступове впровадження нової соціальної політики вплине не тільки на виправлення механізмів перерозподілу доходів, подолання глибокого майнового розриву серед населення, але й буде сприяти ефективній зайнятості населення, в тому числі молоді», - зазначив урядовець, додавши, що найближчим часом Мінсоцполітики представить проект нової редакції Закону України «Про зайнятість населення».

Джерело: http://www.ukrinform.ua/

За матеріалами hitjob.com.ua

всі новини

Роздрукувати сторінку


Нагору Назад