Середньорічна зарплата на кінець року прогнозується на рівні 3030 гривень.

Реальна зарплата, враховуючи, що нульову інфляція збіглася в цьому місяці з мінімальною, а в порівнянні з березнем зросла на 0,5%.

Якщо ж порівнювати з квітнем 2011 року, до прибутки українців збільшилися на 15,5%, або на 410 грн.

По галузях найбільше, як і раніше, платять авіаторам (9138 грн, або 99,7% від березня) і фінансистам (5917, або 90,7% від березня), найменше рибалкам (1442, або +7% проти березня) і аграріям (1980 грн, або +11,9%).

"Спостерігається цікава тенденція: номінальна зарплата росте все повільніше, але через те що в країні низька інфляція, ціни майже стоять, а реальна зарплата стає все більше", - говорить аналітик Олександр Жолудь.

"Це небезпечно, тому що темпи зростання промисловості також сповільнюються, і у вересні-жовтні може наступити момент, коли працівникам не зможуть платити стільки, скільки раніше, і їх зарплати зменшаться", - попереджає він.

Керівник ІАЦ Forex club в Україні Микола Івченко каже, що виплати навряд чи обваляться, але до кінця року реальна середньорічна зарплата буде не вище (зараз 2847 грн), тобто зростання за майбутні 8 місяців становитиме лише близько 6%.

За матеріалами hitjob.com.ua

всі новини

Роздрукувати сторінку


Нагору Назад