Спроби сполучити кар'єру та родину можуть спричинити депресію

Раніше вважалося, що працюючі дами менше страждають на депресію, ніж жінки, які займаються винятково домашнім господарством. У новому дослідженні з'ясувалося, що дівчата-кар'єристки, які відносять себе до групи супермам і вважають, що можуть легко сполучати домашні турботи без шкоди для роботи, більше піддані депресії на відміну від жінок, які були готові до того, що їм доведеться відмовитися від якихось переваг для успішної кар'єри, щоб досягнути оптимального життєвого балансу між родиною та роботою.

Молоді жінки відповідали на питання про особисте життя та роботу, і наскільки вони згодні з такими твердженнями, як «чи може жінка успішно сполучати роботу та сімейні обов'язки», «чи впливає робота жінок на збільшення правопорушень неповнолітніми» і «найкраще жінка себе почуває, коли залишається вдома зі своїми дітьми». У результаті з'ясувалося, що неньки, які сидять вдома, більше страждають на депресію, ніж працюючі мами.

У цілому зайнятість вигідна для жіночого здоров'я, навіть тоді, коли через це виникають конфлікти в родині. У той же час дослідники виявили, що молоді мами згодні з твердженням, що жінки, які можуть успішно сполучати родину та кар'єру, більше страждають на депресію, ніж ті дами, які більш реалістично оцінюють ситуацію. Такі жінки більше схильні до пошуку компромісу, а відповідно й менше страждають на депресію в порівнянні з тими мамами, які вважають, що можуть встигнути зробити все.

За матеріалами hitjob.com.ua

всі новини

Роздрукувати сторінку


Нагору Назад