Як зрозуміти, що прийшов час змінювати роботу ?

В усіх бувають погані дні на роботі, але якщо у вас там постійно все погано, то прийшов час подумати про зміни. Ось ознаки, які вказують на те, що вам треба рухатися далі:

1. Ви не хочете йти на роботу. Ви встаєте вранці і відчуваєте сильне небажання виходити з будинку. Іноді ви прикидаєтеся хворим, щоб не ходити на роботу, і залишаєтеся вдома. Якщо ви снідаєте в якому-небудь кафе прямо перед тим, як піти на роботу, то вам не хочеться виходити з кафе, а хочеться ще посидіти в приємному оточенні.

2. Ви довго розгойдуєтеся. Прийшовши на роботу, ви п'єте чай/каву, теревенете з дівчиною-секретарем (варіант: з іншими колегами), перевіряєте свою особисту пошту, блукаєте по різним сайтам в Інтернеті. Ви робите всі що завгодно, аби тільки не займатися своєю безпосередньою роботою.

3. Ви зневажаєте на роботу. Якщо ви курець, то часто йдете на перекури (іноді, щоправда, перекури можуть бути корисні для обміну неформальною інформацією з колегами). Ви на декілька хвилин раніше обідньої перерви йдете на обід і затримуєтеся на ньому пізніше покладеного. Якщо по роду вашої роботи вам доводиться кудись з'їздити протягом робочого дня, то ви дуже раді змотатися з контори й обов'язково постараєтеся хоч півгодини витратити на свої особисті цілі, але тільки щоб не попастися. Завжди можна звалити це на пробки або на погану роботу громадського транспорту.

4. Ви стабільно йдете з роботи на 15 хвилин раніше (варіант: 20-30 хвилин). «Однаково вже ніхто не працює та ніхто не помітить», - говорите ви собі. Якщо начальство кудись виїхало (на декілька годин або днів), то ви тиняєтеся по офісу без справи (варіант: спілкуєтесь з колегами або ганяєте чаї, сидите в Інтернеті, а можливо, просто йдете з роботи).

5. Ви постійно перебуваєте в пригніченому стані та відчуваєте стрес. Всі вищеописані способи саботування своєї роботи, взагалі, служать тому, щоб зняти стрес і розслабитися. Інша справа, що потрібно не знімати стрес, як це робить більшість людей, а вирішувати робочі завдання. Але це окрема розмова.

6. Ви нещасні. Ви не почуваєте радості та задоволення. У світі повно нещасних людей, але чому ви повинні бути одним з них? Скільки ви повинні винести перед тим, щоб почати шукати нову роботу? Зрозумійте правильно, я не закликаю вас піти в нікуди. Завжди потрібно враховувати своє фінансове становище, інтереси своєї родини й т.д. Проте, треба приділити частину свого часу на те, щоб почати шукати нове місце.

7. У вас немає перспектив на цій роботі. Вона не передбачає росту та розвитку. Тому вам і нудно. Поговоріть з вашим босом: якщо, незалежно від ваших зусиль і результатів, для вас передбачене лише ваше теперішнє місце, то збирайтеся йти. Ви повинні рости та шукати те, що зробить вас щасливим.

Зрозуміло, що ваш шлях не завжди буде посипаний трояндами. Бувають періоди в житті, коли потрібно, стиснувши зуби, працювати на найважчій роботі, з дуже огидними начальниками й/або колегами, але так не може тривати вічно. Важливо зрозуміти, коли потрібно йти.

Якщо лінь і недостатня впевненість у собі заважають вам залишити роботу, яку ви ненавидите, то розвивайте свою мотивацію. Як би ви почували себе, якби працювали в приємному оточенні, з доброзичливими колегами, якби займалися справою, яку ви любите? Змініть своє життя! Не відмовляйтеся від своєї мрії!

Джерело: http://shkolazhizni.ru/.

За матеріалами hitjob.com.ua

всі новини

Роздрукувати сторінку


Нагору Назад