Кожен третій молодий українець не може знайти роботу

"В Україні кожна третя молода людина, яка бажає працювати, не може цього зробити. Результати деяких соцопитувань навіть стверджують, що п'ята частина вже зневірилася в тому, що де-небудь може докласти своїх сил. З одного боку, таким є природний хід речей. З іншого боку - через декілька років покоління 55-річних піде на пенсію та виникне величезна діра в обсязі трудових ресурсів України. Вона миттєво відіб'ється на приросту ВВП і доходах більшості жителів країни», - вважає Надрага.

За статистикою, Україна посідає друге місце в Європі з падіння зайнятості серед молоді. У проміжок з 2007-го по 2009 рік серед дорослого населення країни приріст безробітних склав два відсоткових пункти, тоді як серед молоді - 4,9 в. п. І це при загальному зростанні рівня безробіття (за методикою Міжнародної організації праці) на 3,7 в. п. - з 6,9% до 9,6% працездатного населення.

Сьогодні саме на молодь доводиться майже 40% світового безробіття.

«Працевлаштування людей віком від 15 до 24 років завжди було особливо віртуозним завданням, і не тільки в Україні. Молоді люди мало думають про стабільність і кар'єру, вони схильні звільнятися, стикаючись з першими труднощами», - додав заступник міністра.

За матеріалами http://zn.ua/.

За матеріалами hitjob.com.ua

всі новини

Роздрукувати сторінку


Нагору Назад