У першому півріччі регіональні роботодавці були найбільше зацікавлені в продажниках, фінансистах і бухгалтерах

«У першому півріччі компанії активно реалізують свої бізнес-проекти, відповідно збільшують штат. При цьому найбільше пожвавлення в галузі наймання персоналу демонстрували FMCG компанії, фармацевтичні компанії, компанії індустріального сектора та ринку інформаційних технологій і телекомунікацій» - коментує Олена Гринєва, директор по Україні кадрового холдингу Анкор

За даними кадрового холдингу Анкор, з початку року в Києві спостерігається збільшення попиту на персонал, в основному робочих спеціальностей, у сфері будівництва та нерухомості, що виріс в 3 рази. Основною передумовою цьому є приплив обсягу іноземних інвестицій у зв'язку з проведенням чемпіонату «Євро-2012» в Україні.

На яких фахівців чекають у регіонах?

Потреба у фахівцях високої кваліфікації існує не лише в столиці. Регіони також мають потребу в професіоналах. Наприклад, роботодавці Дніпропетровська, у першому та другому кварталі 2011 р. найчастіше шукали фахівців в області продажів в індустріальному секторі, фармацевтиці, фінансовій галузі. Затребувані були фахівці, діяльність яких пов'язана зі сферою інформаційних технологій і телекомунікацій, персонал в галузі логістики. Також від роботодавців були запити на підбір адміністративного персоналу.

У Донецьку попитом користувалися фахівці з таких сфер як логістика та фармацевтика, а також співробітники індустріального сектора. За функціоналом це найчастіше співробітники відділу продажів і адміністративний персонал.

Відмінною рисою Одеси в порівнянні з іншими регіонами України є більша потреба серед компаній-роботодавців у професіоналах у сфері будівництва та нерухомості, а саме в співробітниках в сфері продажу будівельних матеріалів. Це пов'язане з відновленням після кризи будівельного бізнесу та поновленням реалізації будівельних і девелоперських проектів. Також в Одесі найбільш швидко можуть знайти роботу фахівці сфери фармацевтики, а саме медичні представники.

У Львові через концентрацію в місті великої кількості індустріальних підприємств затребуваний технічний персонал (інженер з якості, інженер-технолог, головний інженер, головний механік), у тому числі в сфері продажів (фахівець з продажу устаткування з технічною освітою). Кваліфіковані фахівці сфери інформаційних технологій і телекомунікацій, фінансової та банківської сфери, а також аграрного сектора також привабливі для роботодавців Львова.

Найбільш затребувані фахівці

У першому півріччі 2011 року українські роботодавці найчастіше шукали наступних фахівців:

1. Сфера фінансів:

· головний бухгалтер;

· заступник головного бухгалтера;

· бухгалтер.

2. Банківська сфера:

· головний експерт управління методології процесів;

· експерт з реалізації непрофільних активів.

3. Адміністративний персонал:

· особистий асистент;

· офіс-менеджер.

4. Сфера продажів:

· менеджер з продажу.

5. Сфера виробництва:

· директор з виробництва;

· заступник начальника виробництва;

· інженер-технолог.

За матеріалами hitjob.com.ua

всі новини

Роздрукувати сторінку


Нагору Назад