Електрогазозварник ручного зварювання

Україна – перша в світі держава, де були розроблені і стали використовуватись машини для електрозварювання, автоматичні зварювальні апарати, створені Є.О.Патоном. Якщо ви були в Києві, то повинні були бачити міст через Дніпро, який побудований в середині ХІХ століття без єдиної заклепки. Всі з’єднання виконані лише за допомогою зварювання.

Сучасні технології, створене устаткування і матеріали дозволяють виконувати зварювання на землі, під водою, в космічному просторі. Немає такої галузі народного господарства, де б не використовувалося зварювання. Зварюють деталі турбін і мікросхеми, гвинти і корпуси сучасних морських лайнерів, автомобілі і корпуси побутових приладів, водопровідні труби і металоконструкції великих будівель.

Професія електрогазозварника є дуже розповсюдженою на Україні та і в усьому світі. Електрогазозварником може стати людина, яка захоплена технікою, схильна до творчого пошуку і конструювання. Професія електрогазозварника в основному є чоловічою, праця жінок на зварювальних роботах, у зв’язку з важкістю і шкідливістю - обмежена.

Успішно працювати електрогазозварником може не кожен. Ця професія вимагає, щоб робітник мав гарне здоров’я, а саме, добру зорово–рухову, короткочасну та оперативну пам’ять, зосередження та стійкість уваги, просторову уяву, практичне мислення.

Професія електрогазозварника ручного зварювання характеризується ручним дуговим зварюванням деталей, вузлів та конструкцій з вуглецевих та легованих сталей середньої складності, простих деталей із кольорових металів та сплавів чавуна. Електрогазозварник має справу зі складним зварювальним обладнанням, володіє технікою дугового та газового зварювання, здійснює зварювання деталей в різних просторових положеннях шва.

Безпека в роботі електрогазозварника досягається за рахунок ретельного дотримання відповідних правил і стану зварювального устаткування. Електрогазозварник працює в спеціальному одязі із цупкої тканини, в брезентових рукавицях, захисних окулярах зі склом-світлофільтром.

Заробіток працівника залежить від обсягів виконаних робіт, кваліфікаційного розряду та спеціалізації підприємства, де він працює.

Отримати професію електрозварника, електрогазозварника можна в професійно – технічних навчальних закладах.

В сучасних умовах потреба в робітниках, які мають професії електрозварника та електрогазозварника постійна і має тенденцію до зростання. Ризик безробіття у зварників мінімальний і пов’язаний, в першу чергу, з недостатньою кваліфікацією та досвідом роботи.

За матеріалами hitjob.com.ua

всі новини

Роздрукувати сторінку


Нагору Назад