Перші професії найуспішніших людей планети

Перші професії найуспішніших людей планети

ЗМІ зібрали кілька дуже несподіваних історій успіху найбагатших людей сучасності, чиї перші професії ніяк не в’яжуться з їхніми теперішніми мільярдами. Як шкода, що не всі ми працювали так старанно в свої 12 років.

Річард Бренсон, президент компанії «Virgin»

Капітал: $4,8 млрд.

Перша робота: продавець різдвяних ялинок.

Першим бізнесом майбутнього засновника імперії «Virgin» було вирощування та продаж ялинок перед Різдвом. Однак справа не пішла, бо всі пагони були знищені кроликами. Першим успішним бізнесом Бренсона можна вважати шкільний журнал «Student», який він заснував у 15 років.

Марк Цукерберг, один із засновників «Facebook»

Капітал: $34,9 млрд.

Перша робота: власник «Facebook».

Марк – виняток з усіх правил. Один з небагатьох мільярдерів, які досягли успіху самостійно й без професійних провалів і невдач. Він все ще працює на своїй першій роботі.

Джордж Лукас, кінорежисер, творець «Зоряних воєн»

Капітал: $5 млрд.

Перша робота: помічник викладача.

Головний «джедай» сучасної режисури розпочинав з того, що під час свого навчання в Університеті Південної Каліфорнії навчав кадетів американської морської піхоти мистецтву документального кіно.

Майкл Делл, президент компанії «Dell»

Капітал: $18,2 млрд.

Перша робота: мийник посуду в китайському ресторані.

Навчаючись у старших класах, Делл створює вже серйозний на той момент бізнес – філателістичну біржу, заробляючи на перші марки мийником посуду в китайському ресторані.

Елон Маск, засновник «Tesla Motors», «PayPal» і «SpaceX»

Капітал: $11,9 млрд.

Перша робота: створював відеоігри.

У 10 років на своєму першому комп’ютері навчився самостійно програмувати, а в 12 продав свою першу програму – гру «Blastar» – за $500. Зараз він фінансує побудову особистого космічного шатла.

Джефф Безос, засновник компанії «Amazon»

Капітал: $34,7 млрд.

Перша робота: робочий у «McDonald’s».

У дитинстві працював на фермі батька. Одного разу влітку, будучи підлітком, Безос працював у «McDonald’s», а через рік після цього він вперше проявив свій підприємницький талант, запустивши свій перший стартап – науковий табір для підлітків.

Стів Балмер, колишній генеральний директор корпорації «Microsoft»

Капітал: $21,5 млрд.

Перша робота: асистент менеджера з кондитерських виробів.

Генеральний директор «Microsoft» починав з асистента менеджера з кондитерських виробів у пекарні «Duncan Hines’ Moist&Easy Cakes and Brownies», за що його часто дражнили в школі.

Ян Кум, співзасновник «WhatsApp»

Капітал: $6,8 млрд.

Перша робота: прибиральник.

Історія співзасновника «WhatsApp» сьогодні надихає багатьох підприємців-початківців. Після імміграції у США Ян допомагав матері боротися з раком. У 16 років він підмітав підлогу в місцевому продуктовому магазині. Покинув коледж заради роботи в «Yahoo».

Уоррен Баффет, голова ради директорів «Berkshire Hathaway», найбільший в історії благодійник

Капітал: $72,3 млрд.

Перша робота: розносив газети, продавець жувальної гумки.

Працювати Баффет почав вже у віці 6 років. Тоді він ходив від дверей до дверей і продавав американським сім’ям жувальну гумку. Крім цього, він встигав щоранку розносити газету.

Філ Найт, голова «Nike»

Капітал: $22,4 млрд.

Перша робота: асистент у газеті.

Співзасновник і голова «Nike Філ Найт» був так засмучений тим, що батько відмовився брати його на роботу в свою газету «Oregon Journal», що пішов до конкурентів, і щоночі безперервно заповнював турнірні таблиці, і повільно йшов до своєї мрії. «Just do it», як то кажуть.

Потрібно завжди пам’ятати, що успіх не приходить моментально. «Секрет успішного життя це зрозуміти, що вам призначено робити, і робити це», – Генрі Форд поганого не порадить.

http://news.finance.ua/

За матеріалами hitjob.com.ua

всі новини

Роздрукувати сторінку


Нагору Назад