Тривалість відпустки та інші нюанси

Тривалість відпустки та інші нюанси

Однак практика дроблення відпусток – досить поширена. 80% взяли участь в опитуванні розбивають відпочинок на частини, і лише 15% – беруть у повному обсязі. Серед інших варіантів відзначали, що беруть лише маленьку частину від покладеної відпустки або ж не беруть зовсім.

Далеко не у всіх компаніях прийнято переносити невикористані дні відпустки на наступний рік. Проте у 58% опитаних така можливість є.
8% зазвичай встигають відгуляти до 7 днів відпустки. Третина відзначають, що зазвичай беруть 8-14 днів, а 42% – від 15 до 24 днів. Понад 24 дні відгулюють 17% опитаних.
Багато (64% опитаних) за один раз беруть не більше 2 тижнів відпустки, тому що роботодавець на більший період не відпускає. Повні 24 дні за раз можуть взяти тільки 10% опитаних. Серед інших варіантів відзначають, що кількість днів, які вони можуть взяти за раз, залежить від обсягів роботи на період, коли вони хочуть взяти відпустку.

Йдучи у відпустку, більше половини (53%) респондентів намагаються максимально закрити усі завдання або перенести їх на період, коли вийдуть на роботу. 39% – делегують обов'язки колегам. Інші ж інколи працюють і у відпустці: передають основні обов'язки, але залишаються на зв'язку для вирішення деяких робочих питань.

Перед відпусткою більше половини (57%) здобувачів відчувають радість і захват, «смакуючи» майбутній відпочинок. 32% відчувають втому після важкого періоду активного закриття завдань. 13% не відчувають ніяких особливих відчуттів. Дискомфорт від того, що колегам необхідно буде взяти на себе додаткове навантаження, відчувають 9% опитаних. Серед інших відчуттів: страх від майбутніх після відпустки обсягів роботи; стрес; дискомфорт від того, що потрібно самим шукати, кому передати завдання. Частина відчуває змішані почуття: з одного боку, позитивні (радість від майбутнього відпочинку та нових вражень), з іншого – негативні (тривогу, стрес і занепокоєння).

Яким би емоційним не був період перед відпусткою, після нього обов'язково настане довгоочікуваний відпочинок. І для багатьох він – як раз у літній сезон. Нагадаємо, що 72% респондентів відзначили літо як найбільш типовий період для відпочинку. 12% респондентів зазвичай відпочивають від роботи навесні, і приблизно стільки ж (11%) - восени. І всього лише 5% зазвичай беруть відпустку взимку.
https://khmelnitsky.hh.ua/

За матеріалами hitjob.com.ua

всі новини

Роздрукувати сторінку


Нагору Назад