П’ять легких способів економити завдяки роботі

Вважаєте, що освоїти мистецтво економії вам не під силу і накопичити на що-небудь неможливо? Спробуйте 5 надійних і простих способів економити прямо на роботі.

  1. Постарайтеся знайти офіс у пішій доступності від вашого дому. Так, на значну економію це не тягне, однак крапля камінь точить. Якщо на роботу ви будете діставатися пішки, то щодня заощаджуватимете певну суму.

  2. Віддайте перевагу компаніям, які надають співробітникам обіди або знижки на харчування. Погодьтеся, навіть найбільш, здавалося б, економна людина зі своїми лотками з домашньою їжею збереже більше грошей і часу завдяки 50% знижки на замовлення обідів. Давайте порахуємо: щоб принести обід у лотку, треба купити продуктів приблизно на 45-50, а то і більше гривень. А комплексний обід зі знижкою коштуватиме вам від 30-40 гривень. При цьому, час, котрий ви витрачаєте на приготування їжі, перетвориться на вільний. Можна буде використати його для підвищення кваліфікації, піднятись кар’єрними сходами і заробити більше грошей.

  3. Навчіться накопичувати. Бажання відкладати частину зарплати чудове, щоправда, його ніколи не вдається втілити у життя. Щоб усе вдалося, потрібно підійти до цього питання з максимальною винахідливістю. Наш спосіб: завести окрему банківську карту, на яку щомісяця відправлятиметься частина зарплати (можна налаштувати автоматичне відрахування з кожного надходження грошей). Зверніть увагу, цією карткою ні в якому разі не можна розраховуватися онлайн. Далі треба віддати цю картку на зберігання надійному другові, встановити термін зберігання, наприклад, пів року, і домовитися, що ні за яких умов друг не поверне її раніше.

  4. Розплануйте обідню перерву. Перерва це найбільш вдалий час для необдуманих витрат. Ось ви пообідали, випили чаю, а попереду ще цілих пів години вільного часу для того, щоб відправитися до магазину за чимось непотрібним. Тому терміново придумайте собі «обіднє хобі». Під час перерви, крім прийому їжі, можна ще й вийти на прогулянку, почитати, пограти в інтелектуальні ігри, сплести шарф або зібрати пазл. До речі, ці хобі можна розділити з колегами. А тим часом ваші грошики залишаться в безпеці.

  5. Любіть свою роботу. Ви засумніваєтесь: «І в чому тут зв’язок?» Та зв’язок усе-таки є. Ось погляньте, якщо ви кожного дня відчуваєте себе нещасним через нелюбу роботу, то ввечері, нарешті покинувши ненависний офіс, обов’язково захочете винагородити себе за страждання. А найлегший спосіб порадувати себе що-небудь їй купити. Причому, що завгодно. Тому відмовляйтеся від нелюбого місця роботи та шукайте таке, яке вам до душі.

https://www.work.ua/

За матеріалами hitjob.com.ua

всі новини

Роздрукувати сторінку

Нагору Назад