Позитивне мислення: користь чи шкода для досягнення успіху?

Оптимізм – це дуже корисна річ, яка допомагає легше сприймати «сюрпризи» долі та простіше дивитися на те, що відбувається навколо. Але інколи установка «все буде добре» заважає вам досягати цілей та грає проти вас.

Справді, дуже часто позитивний настрій може допомогти подолати хворобу, розв’язати проблему чи успішно скласти іспит. А от коли справа доходить до виконання робочих завдань – оптимізм нерідко стає негативною рисою.

Оптимізм – невід’ємна складова успішного бізнесу

Бізнес-коучі переконують, що позитивне мислення – це запорука успіху у всіх починаннях. За їх словами, саме негативні думки та сумніви заважають вам досягати вершин у своїх проєктах. Без оптимізму не розпочинав свою діяльність жоден бізнесмен, адже для власної справи потрібно ризикнути, а це можуть зробити лише ті, хто переконаний, що попереду на нього чекає успіх.

Саме позитивне мислення спонукає людей бути наполегливими й стукати у закриті двері, адже вони впевнені в успіху своїх дій. З вірою у краще ми завзятіше беремося за найскладніші справи, позитивне закінчення проблем дає сили з легкістю долати усі перешкоди. До того ж оптимістам властива неймовірна віра у себе, тому частіше в житті досягти вершин вдається саме їм.

Позитивне мислення останнім часом здобуло неабияку популярність. На різноманітних тренінгах людей вчать не вірити своїм страхам та усміхатися назустріч долі – і ви обов’язково отримаєте бажане, адже вдача посміхається лише тим, хто мислить позитивно.

Труднощі активізують людські ресурси

Попри доведену користь позитивного мислення, у нього є чимало недоліків. Саме вони можуть заважати вам у досягненні успіху, тому впускати негативні думки у свою голову все ж доведеться. Інколи необґрунтований оптимізм не дає вам побачити справжню ситуацію та призводить до невдач.

Відомі власники великих корпорацій діляться на просторах інтернету історіями свого успіху, де часто можна зустріти приклади того, що зайвий оптимізм шкодив справі, а то й зовсім приводив компанію до банкрутства. Вони згадують, як позитивне мислення розслаблювало їх, вони не напружувались для виконання щоденних справ і не продукували безлічі ідей, що призводило до невдач. Тоді мозок розумів всі масштаби катастрофи та активізував приспані ресурси.

Спеціалісти вважають, що саме труднощі та страх перед крахом можуть творити чудеса з людськими можливостями й ставати рушійною силою для прийняття геніальних рішень.

Часто тривога не паралізує людей, а навпаки стимулює до дії. Прокручування в голові найгіршого сценарію розвитку подій допоможе відчути слабкі сторони вашого проєкту та направити сили на їх зміцнення. Деякі психологи навіть вважають негативне мислення більш корисним для життя, ніж позитивне. Песимізм дозволяє, здавалося б, нездоланні проблеми розбити на декілька негараздів, з якими набагато легше впоратись. Люди з такими життєвими установками всі свої сили покладають на те, щоб боротися з неприємностями.

Позитивне ж мислення заважає зосередитися на деталях. Вважаючи, що на вас попереду чекає успіх, ви можете випустити з виду якусь дрібницю, яка призведе до великих проблем. Якщо ви раціонально оцінюєте ситуацію, то продумаєте всі незначні кроки, які приведуть вас до досягнення мети.

thepoint.rabota.ua

За матеріалами hitjob.com.ua

всі новини

Роздрукувати сторінку

Нагору Назад