П’ять речей, які повинні бути в резюме в усі часи

Вам терміново потрібна робота і треба швидко впорядкувати резюме? Або резюме ще немає, і ви хочете створити хоча б мінімальну його версію? Або відгукуєтеся на вакансію без резюме і не знаєте, що обов’язково треба додати в супровідний текст? Для зручності, вашої та рекрутера, для пришвидшення взаємодії та подальшого працевлаштування, повідомте у резюме або в супровідному тексті до відгуку без резюме таке.

Ваше ім’я та контакти

Представтеся, щоб рекрутер знав, як до вас звертатися надалі.

Надайте свій номер телефону, електронну пошту або вкажіть месенджер, в якому зручно буде спілкуватися надалі.

Навички та досвід

Опишіть, хоча б коротко, що ви вже вмієте. Краще відштовхуйтеся від вакансії, на яку зараз відгукуєтеся.

Наприклад, якщо відгукуєтеся на вакансію офіціанта і вже маєте релевантний досвід, напишіть про нього: «Маю досвід роботи: 2 роки на посаді офіціанта в ресторані такому в місті такому».

Так само пишіть і про навички. Хочете влаштуватися перекладачем? Вкажіть рівень знання іноземної мови, що можете виконувати усний і письмовий переклад. Для вакансії потрібна навичка роботи з якимись комп’ютерними програмами, і вона в вас є? Напишіть про це. Треба водійське посвідчення, й ви маєте його? Вказуйте. Потрібно швидко ухвалювати рішення, і ви так вже робили на попередній роботі? Напишіть у резюме. І так далі.

На яку зайнятість розраховуєте

У вакансії може бути одразу декілька варіантів зайнятості – робота в офісі, дистанційно, повна або часткова зайнятість. Напишіть у резюме, на яку ви розраховуєте. Рекрутер або керівник, який шукає працівника, має розуміти:

 чи потрібне вам облаштоване місце в офісі;

 

 чи потрібно шукати ще одного працівника на часткову зайнятість, якщо ви вийдете на «пів ставки».

Коли готові розпочати роботу

В теперішніх умовах і роботодавцю, і шукачеві особливо важливо знати, коли перший може очікувати на працівника, а другий – на початок роботи. Зараз більшість вакансій – це ті, куди співробітники потрібні негайно, а може ще й на вчора. Тож відповідь на запитання «Коли вони мене покличуть на роботу?» більш менш зрозуміла.

Але і вам, як шукачеві, потрібно повідомити роботодавця, коли ви будете готові вийти на роботу: і якщо можете почати тільки через пару тижнів, бо ще не звільнилися або переїжджаєте, і якщо за потреби з’явитеся на посту вже завтра.

Бажана зарплата

Вказуйте бажаний заробіток і коли в вакансії зарплата не зазначена, і коли вона зазначена та підходить вам, і коли ви розраховуєте на вищу оплату, ніж у вакансії,та маєте відповідну кваліфікацію, – нехай роботодавець знає ваш запит. Це потрібно, щоб роботодавець розумів, чи «потягне» бізнес, й одразу оцінював, наскільки та в яких межах ви готові торгуватися.

https://www.work.ua/

Підготувала Зоряна НЕФРИТ

За матеріалами hitjob.com.ua

всі новини

Роздрукувати сторінку

Нагору Назад