Робота для студентів

Якщо у Вас немає досвіду роботи, не варто хвилюватися. Прислухайтеся до наших слушних порад і Ви знайдете собі гідну роботу.

1. Будьте активними. Великі компанії прагнуть наймати на роботу людей з активною життєвою позицією. У Вас може не бути достатнього досвіду роботи, але якщо Ви покажете, що у Вас є ентузіазм, Ви готові вчитися й розвиватися, виявляти ініціативу - Вам цілком можуть запропонувати роботу чи стажування в компанії.

2. Не брешіть у резюме та на співбесіді. До резюме слід ставитися як до документа. Не варто приписувати собі знання та навички, якими Ви в реальності не володієте - це легко перевірити. Фахівцеві достатньо поставити декілька запитань, щоб зрозуміти, що претендент бреше. Розмова з Вами буде короткою - навіть не встигнете розповісти про свої сильні сторони, які могли б зацікавити потенційного роботодавця.

3. Чітко розумійте специфіку посади, на яку Ви претендуєте. Ваше завдання - не втратити свій азарт і запал до роботи та чітко усвідомлювати, що вона однаково так чи інакше рутинна. Ви повинні продемонструвати своє розуміння робочих процесів.

4. Шукайте плюси. Ви знаєте англійську мову? Були старостою курсу? А можливо, у Вас є водійські права та свій автомобіль? Або Ви зараз одержуєте другу вищу освіту? Подумайте, які з Ваших навичок можуть реально стати в нагоді на роботі. Не варто розповідати, що Ви прекрасно готуєте шарлотку, якщо Ви влаштовуєтеся на позицію менеджера з продажу. А ось інформація про те, що Ваше хобі - веб-дизайн (наприклад - Ви розробляли сайт факультету) - Ваш козир, якщо Ви претендуєте на цю посаду в Інтернет-агентстві.

5. Будьте реалістом. Імовірно, починати Вам доведеться не з вищої посади. Можливо, Вам запропонують роботу асистента або джуніора. Не розцінюйте це як особистий провал. Тепер те, наскільки швидко Ви будете просуватися кар'єрними сходами, залежить тільки від Вас, Вашого бажання працювати та вчитися новому.

6. Готуйте рекомендації та портфоліо. Подбайте про те, щоб показати зразки своїх робіт. Можливо, Ви працювали десь на фріланс-основі або проходили практику за фахом? Усе це обов'язково вкажіть у резюме (якщо специфіка роботи дозволяє - додайте приклади робіт або посилання на них).

Джерело: http://naim.ru/

За матеріалами hitjob.com.ua

всі новини

Роздрукувати сторінку

Нагору Назад