Як добитися дзвінка від рекрутера після співбесіди?

Співбесіда вже пройшла. Здається, ви виступили гідно, та й компанія сподобалася. Ще б рекрутер передзвонив… Чи існують способи змусити його це зробити? Існують, звичайно.

У кого такого не було! Ви вже перевірили налаштування телефону й Інтернету, послухали, чи є гудок у трубці, потім лаяли себе за ці маніпуляції, тому що рекрутер міг телефонувати саме в ту секунду, коли ви продували трубку… Загалом, ви один з тих "щасливчиків", хто ніяк не може отримати відгук після співбесіди. Що ж, трапляється. Всесвітньо відомі коучі Джеймс Райт і Джей Ті О'донелл готові розповісти вам, що насправді потрібне, щоб HR, нарешті, набрав саме ваш номер.

Будьте оригінальними

Коучі рекомендують креативити. Це саме той випадок, коли не варто боятися це робити. Якщо ви вже зневірилися в другий раз почути голос ранкового співрозмовника, у наступну свою співбесіду спробуйте запам'ятатися.

Проте давайте одразу визначимося, що ми маємо на увазі під креативністю на співбесіді. Це зовсім не означає, що вам варто приходити в костюмі курчати чи заповнювати анкету шукача кров'ю. Здивуйте рекрутера знанням компанії: історії, місії, продукції. Згадайте вислови керівництва, що сподобалися вам. Виявляється, саме ці відомості виведуть вас у лідери.

Стислість – сестра таланта

Дуже важливо вміти про себе розповідати. Розповідь повинна продовжуватися декілька хвилин. Обмеження в часі важливе: інакше ви можете захопитися та розповісти багато зайвого. Вам потрібне, щоб співрозмовник запам'ятав тільки найважливіше. При цьому потрібно вміти обходитися без вигуків, заїкань і тривалих вступних оборотів. Розповідайте, хто ви, який у вас досвід і чому вам цікава компанія, куди ви прийшли влаштовуватися. Не зайвим буде згадати, чому компанії будете корисні ви.

Розповідайте про зв'язки

На Заході увага до соціальних зв'язків посилюється з кожним роком. Ви є членом професійного співтовариства? Обов'язково розповідайте про цей рекрутеру. Так ви дасте зрозуміти, що у вас є зв'язки, і тим самим отримаєте ще один жирний плюс. Не зайвим буде згадати, що читаєте блоги фахівців. Назвіть декілька відомих в індустрії імен, чию думку вважаєте цікавою (тільки не вигадуйте! Ви повинні дійсно знати, про що говорите!), і в очах співробітника відділу кадрів станете експертом ринку.

Бонусний спосіб

Забудьте щось у кабінеті й отримаєте можливість зателефонувати в компанію самостійно. Ну, а якщо ви принципово прагнете, щоб саме рекрутер першим набрав вас, можете з кабінету щось винести. Дзвінок буде – не сумнівайтеся =)

Джерело: http://www.rb.ru/

За матеріалами hitjob.com.ua

всі новини

Роздрукувати сторінку

Нагору Назад