Як умовити начальника на віддалену роботу?


Начальник не хоче відпускати вас працювати з дому? Що ж, можна спробувати його переконати - за допомогою трьох залізобетонних доводів.

Багато менеджерів побоюються будь-яких змін у формі роботи - особливо, якщо це стосується дозволу співробітникам працювати віддалено. Начальники переважно прагнуть бачити підлеглих щоденно в офісі - адже так їх легше контролювати.

Так як же змусити роботодавця сказати вам "так" у відповідь на прохання про переведення на віддалений графік роботи? Головне, зрозуміти три основних страхи менеджера, не готового йти на поступки, і - розвіяти їх.

Перший страх менеджера: "Чи не доведеться мені все робити самому?"

Надайте начальнику детальний план вашої роботи на дому. Вкажіть, по яких днях ви хочете працювати віддалено, як саме ви будете виконувати завдання, яку користь компанії принесе віддалений графік роботи (менше стресу, заощаджений на дорогу час і т.д.).

Не загострюйте увагу на тому, ЧОМУ саме ви хочете працювати віддалено ("Я хочу проводити більше часу з дітьми" і т.д.) - головне, вкажіть, ЯК ви будете виконувати роботу поза офісом.

Другий страх менеджера: "Що, якщо співробітник залишиться поза контролем?"

Доведіть начальнику, що з вами завжди буде легко зв'язатися. Неможливість розшукати співробітника в потрібний момент - одне з головних побоювань менеджера, який дозволяє підлеглому працювати вдома.

Третій страх менеджера: "Якщо я скажу" так ", співробітник піде на "віддаленку" назавжди"

Будьте відкриті до діалогу - дайте начальнику зрозуміти, що ви готові переглядати графік роботи кожні півроку, якщо так потрібно компанії.

Джерело: http://www.bigmir.net/

За матеріалами hitjob.com.ua

всі новини

Роздрукувати сторінку

Нагору Назад