Німці визнані головними трудоголіками Європи

13% німців щодня проводять на роботі понад 11 годин.

Втім, у світовому масштабі німці - далеко не лідери з надурочних робіт. Наприклад, в Бразилії 17% працівників проводять на робочому місці понад 11 годин. За ними йдуть японці, потім південноафриканці. Німці йдуть перед США.

Причому, як пише Bild з посиланням на результати дослідження, чоловіки частіше працюють надурочно, ніж жінки: щодня в Німеччині по 11 годин працюють 16% чоловіків і лише 6% жінок.

А ось найбільша кількість працюючих неповний робочий день в ЄС - у Великобританії. 27% британців працюють неповний робочий день, в порівнянні з 20% в цілому по ЄС.

Що ж до повної зайнятості, то, як показує статистика, середній робочий тиждень в офісі в Британії триває 43 години, шість годин з яких не оплачуються. Що стосується менеджерів і старшого персоналу, то для них неоплачуваний час збільшується до 7,6 годин.

Керівники також працюють більше - в середньому 46,2 години. Тільки топ-менеджери з Австрії та Греції працюють ще довше, а найкоротший робочий тиждень в Данії - 39,1 годин, передає Daily Mail.

Джерело: http://www.euromag.ru/

За матеріалами hitjob.com.ua

всі новини

Роздрукувати сторінку

Нагору Назад