Як найняти кращих співробітників?

У наш час, коли будь-який претендент, завдяки Інтернету і книгам, бізнес-консультантам, а іноді (а тут нема чого приховувати) за допомогою фальшивих дипломів та рекомендаційних листів може підготуватися до співбесіди так, що нам буде здаватися, що ми маємо справу з професіоналом найвищого класу, дуже важко не потрапити в пастку обману і не взяти на роботу людину, від якої не буде жодної відчутної користі. І особливо явно ця проблема є очевидною, коли читаєш однакові резюме і дивишся в майже однакові обличчя шукачів.

Саме тому все частіше провідні представники бізнесу як в нашій країні, так і за кордоном починають використовувати метод, що отримав назву «затягнутої 2-тижневої співбесіди», суть якого дуже проста:

· Ви спочатку йдете на грошові витрати, пов'язані з прийняттям на роботу 10-20 додаткових співробітників.

· Оголошуєте конкурс претендентів на посаду.

· Проводите первинний відбір, побудований виключно на даних, зазначених шукачами в їхніх резюме та супровідних листах.

· І 10-20 найдостойніших (на вашу думку) шукачів берете на 2-тижневий випробувальний термін.

І тільки після цього проводите з кожним з них серйозну за своєю глибиною співбесіду, яка дозволить вам спочатку позбутися всіх ілюзій, пов'язаних з професійними та людськими якостями будь-якого з кандидатів. Адже до того часу ви вже буде знати і те, наскільки глибокі його знання, яким досвідом він володіє, наскільки добре за відведений термін йому вдалося влитися в ваш колектив і чи зміг він хоч чимось проявити себе. А, крім того, сам претендент вже буде знати достатньо як про вашу фірму, так і про роботу, яку йому потрібно виконати, щоб відповісти на всі ваші запитання вже з урахуванням ваших справжніх реалій, а не якихось гіпотетичних в будь-якому іншому варіанті припущень .

У результаті такого досить простого кроку ви зможете з усіх шукачів вибрати саме того, хто стане максимально корисним для вас, позбувшись всіх, хто в будь-якому іншому випадку може проявити себе як некомпетентний або схильний до створення конфліктних ситуацій баласт.

За матеріалами http://www.ev.spb.ru/

За матеріалами hitjob.com.ua

всі новини

Роздрукувати сторінку

Нагору Назад