10 причин НЕ бути начальником

Ви впевнені, що хочете бути менеджером? Гарненько подумайте перед тим, як погодитися на роботу, що передбачає управління людьми. Адже є як мінімум десять причин НЕ бути начальником.

Доведеться приймати непопулярні рішення

Це може бути як закриття соціальної програми, так і призначення робочих змін на святкові дні - рано чи пізно вам доведеться приймати рішення, які не будуть схвалені колективом.

Вам доведеться критикувати людей

Іноді це будуть люди, до яких ви особисто дуже добре ставитеся, і які викладаються на повну силу. У будь-якому випадку ви не зможете уникнути неприємних розмов з підлеглими - це невід'ємна частина роботи менеджера.

Ви будете змушені звільняти

Одного разу це доведеться зробити - сказати співробітникові, що він звільнений. Ви готові до цього? Якщо ні, подумайте ще раз, чи варто вам ставати менеджером.

Вам доведеться говорити людям "ні"

Ставши менеджером, вам доведеться іноді говорити «ні» співробітникам - у відповідь на прохання про підвищення платні, про додаткову відпустку, про просування кар'єрними сходами або про новий комп'ютер.

Якщо щось піде не так, ви буде відповідати

Навіть якщо проблема виникла через помилки вашого підлеглого, відповідальність понесете саме ви. Тому вам доведеться робити те, що перераховано вище: відмовляти, критикувати та звільняти.

Ваші рішення дорого коштують

Якщо ви зробите поганий продукт або бездарно розподілите бюджет, це може спричинити збитки. По суті кожне рішення, яке ви приймаєте, навіть найменше, коштує для компанії певну суму.

Дотримання неприємних правил

Ви не згодні з рішенням головного боса про підвищення певних працівників? Скажіть про це - і ви отримаєте ворога в особі свого начальства. Якщо ваша компанія нав'язує політику, з якою ви не згодні, вам все одно доведеться її дотримуватися.

Дружба на роботі заборонена

Як бос, ви будете змушені дотримуватися дистанції з підлеглими. Ви не зможете товаришувати з співробітниками на тому ж рівні, як раніше.

За вашою роботою стежитимуть

Все що робить і говорить бос, має велику вагу. Якщо ви візьмете лікарняний в той день, коли всі інші проводять інвентаризацію, ваші співробітники будуть говорити про це не один тиждень. А якщо з'явитеся в офісі з незадоволеним виразом обличчя, працівники будуть весь день ламати голову, що ж вони зробили не так.

Вам почнуть заздрити

Інтриги, підступи, підстави та інші похідні людської заздрості - все це не дасть розслабитися і спокійно кайфувати від статусу боса. Ніколи.

Джерело: http://bigmir.net/

За матеріалами hitjob.com.ua

всі новини

Роздрукувати сторінку

Нагору Назад