Особливості перебування на обліку та отримання допомоги з безробіття протягом сесії чи періоду захисту дипломної роботи


Відповідно до пункту 17 Порядку реєстрації, перереєстрації та ведення обліку громадян, які шукають роботу, і безробітних, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 14 лютого 2007 р. № 219, із змінами та доповненнями, безробітні, які навчаються за заочною або вечірньою формою у навчальних закладах не за направленням центру зайнятості, подають на підставі довідки-виклику заяву про неможливість додержання протягом сесії чи періоду захисту дипломної роботи рекомендацій щодо працевлаштування, наданих їм працівниками центру зайнятості.

Згідно з підпунктом 3 пункту 6.7 Порядку надання допомоги по безробіттю, у тому числі одноразової її виплати для організації безробітними підприємницької діяльності, затвердженого наказом Міністерства праці та соціальної політики України 20.11.2000 р. № 307, із змінами та доповненнями, виплата допомоги по безробіттю в межах її загальної тривалості здійснюється у разі сесії чи захисту дипломної роботи в разі навчання безробітного за заочною чи вечірньою формами навчання у навчальних закладах не за направленням державної служби зайнятості – за наявності довідки-виклику на сесію та заяви безробітного про невідвідування центру зайнятості протягом цього періоду.

Законодавством про зайнятість та соціальне страхування не передбачено будь-яких виключень щодо порядку відвідування безробітними центру зайнятості та підбору їм підходящої роботи в період підготовки дипломної роботи.

За бажанням, можливо або поєднувати підготовку дипломної роботи та пошук підходящої роботи, або подати письмову заяву про відмову від послуг центру зайнятості з поважної причини.

Джерело: Донецький обласний центр зайнятості.

За матеріалами hitjob.com.ua

всі новини

Роздрукувати сторінку

Нагору Назад