Рекрутери назвали три головні запитання на будь-якій співбесіді

Три головні запитання на будь-якій співбесіді:

1. Чи можете ви виконувати дану роботу?

2. Чи подобається вам ця робота?

3. Чи зможемо ми з вами спрацюватися?

Пориньте в свій минулий досвід. Ви, напевно, погодитеся, що будь-яке запитання, яке ви ставили шукачеві, є лише модифікацією одного з цих трьох запитань. Формулювання може бути різним, проте незалежно від нього, кожне запитання стосується однієї з тем: компетенції, мотивація й адаптивність.

Чи можете ви виконувати дану роботу? Компетенції.

За словами керуючого компанією Heidrick & Struggles Кевіна Келлі, компетенції - це не лише технічні навички, але також лідерство та комунікативні здібності. «Технічні навички допомагають вам дертися вгору сходами, однак, коли ви вже нагорі, то більшу роль починають відігравати як раз вміння взаємодіяти та лідерські якості. Шукачу недостатньо розповісти нам про свої достоїнства та недоліки. Ми просимо також згадати приклади невдач з професійного досвіду та намагаємося з'ясувати, які уроки він отримав, і як це відбилося на сценаріях його подальшого підходу до виконання роботи ».

Чи подобається вам ваша робота? Мотивація.

Білл Гай, CEO Cornerstone International Group, робить акцент на зміну природи мотивації: «Молоді спеціалісти не бажають бути високооплачуваними лише через те, що вони працюють багато та старанно. Тут швидше навпаки - вони працюють старанно, бо вони отримують задоволення від свого оточення та складних завдань, які в їхньому мисленні є невід'ємною частиною даної роботи ... Компаніям, що вибрали цю стратегію, вдається залучати та утримувати кращих працівників ».

Чи зможемо ми з вами спрацюватися? Адаптивність.

Кевін Келлі: «В нашому дослідженні майже 40% топ-менеджерів залишають організацію (або їх звільняють) протягом перших 18 місяців. І це не тому, що вони дурні, а тому що вони не змогли прижитися в тій корпоративній культурі, яка була в компанії. З перших же днів роботи дуже важливо отримувати зворотний зв'язок. Якщо цього не робити, то негатив почне зростати ніби снігова куля».

Якщо ви готуєтеся до інтерв'ю, то сформулюйте для себе чітко, які компетенції, мотивацію й адаптивність ви шукаєте.

За матеріалами http://hr-expert.net/

За матеріалами hitjob.com.ua

всі новини

Роздрукувати сторінку

Нагору Назад