Третина українських роботодавців проводять стрес-співбесіди


Таких висновків дійшли експерти рекрутингової компанії Hudson, опитавши представників 129 компаній в Україні.

Згідно з результатами опитування, половина компаній розпочинає співбесіди з опису плану зустрічі. З неформального спілкування з потенційними співробітниками розпочинають зустріч чверть опитаних HR-ів. Близько 12% відразу ж розповідають про свою компанію.

Як зазначають експерти рекрутингової компанії Hudson, більше половини українських компаній проводять співбесіду за компетенціями. Цей формат співбесіди припускає, що основна увага приділяється необхідним для посади компетенціям та відповідності їм кандидата.

Близько третини роботодавців обирають професійний формат проведення інтерв'ю, в межах якого обговорюються етапи професійної діяльності шукача роботи.

Стрес-інтерв'ю

Існує велика кількість технік, які HR-и використовують під час стрес-співбесіди, починаючи від навмисного запізнення, техніки "поганий поліцейський - хороший поліцейський", пропозиції перевірити рекомендації прямо на співбесіді та багато іншого. "На шукача може посипатися низка несподіваних запитань, наприклад:" На що Ви готові заради роботи? ", питання інтимного характеру або питання, що стосуються ваших особистісних цінностей", - уточнюють експерти Hudson.

Нерідко роботодавці готові поставити некоректні та недружні запитання. Це робиться для того, щоб проаналізувати реакцію претендента на неадекватну поведінку представника потенційного роботодавця.

Коли питати про зарплату

На думку роботодавців, цікавитися винагородою варто наприкінці співбесіди при відповіді на додаткові запитання. Так вважають 62% опитаних компаній.

"Є певна європейська традиція, дотримуючись якої, не варто цікавитися винагородою на стадії першої співбесіді. Проте в нашій країні більше половини інтерв'юерів готові обговорювати винагороду вже на першій співбесіді. Скористайтеся інтуїцією, щоб вибрати найбільш підходящий час для уточнення деталей винагороди", - зазначають в компанії Hudson.

І ще один важливий момент - не варто критикувати попередніх роботодавців. Понад 90% опитаних HR-менеджерів позитивно ставляться до такої поведінки шукача.

Джерело: http://delo.ua/

За матеріалами hitjob.com.ua

всі новини

Роздрукувати сторінку

Нагору Назад