Як не виглядати "занадто старим для роботи"?

Люди старше 40 років часто чують від роботодавця: «Нам потрібні молодші». Дискримінація за віком є протизаконною, проте люди середнього років в деякій мірі винуваті самі, тому що не стежать за собою. Ось три стратегії, як скинути вигляд старого.

Стратегія № 1

Позбудьтеся зайвої ваги

Повнота не лише змушує вас виглядати старше, але ще й впливає на здоров'я, прискорюючи природне старіння. Так що худніть і підтримуйте форму. Існує міф, що худнути складно. Це не так. Подивіться на питання очима ділової людини. Якщо ви витрачаєте енергії більше, ніж споживаєте (їсте), то починаєте худнути. Потім збалансуйте дебет з кредитом і отримайте стійку вагу. Звичайно, кожна людина знаходить десятки виправдань своєї повноті. Але якщо ви хочете позбутися вікової дискримінації, то знайдете в собі сили додати до повсякденного життя «бухгалтерський облік» ваги.

Стратегія № 2

Додайте тілу гнучкості

Люди з ідеальною вагою часом виглядають старше свого віку через те, що рухаються немов старі. Діловий спосіб життя припускає малорухомість, тому м'язи втрачають гнучкість. Деякі частини тіла зовсім сковуються, наприклад, область на спині між лопатками. Найчастіше дерев'яніють чоловіки, але й жінки середнього років не відстають ? починають ходити дуже розслаблено та сутулитися.

Якщо залишити проблему без уваги, деградація лише підсилиться. Нерухомість тіла, як відомо, спричиняє закостенілість розуму, через що роботодавці й не люблять старих. Ось декілька способів підвищити гнучкість:

· Виконуйте щоденне розтягнення додатково до вправ для зниження ваги.

· Займіться тай-чі чи пілатесом, які розвивають гнучкість і плавність у рухах.

· Ходіть на глибокий масаж хоча б щотижня. Масаж розслаблює та розтягує м'язи й сухожилля.

· Стежте за спиною. Мануальний терапевт вправить хребці, а невеликі підвивихи якщо й трапляться, то вас особливо не послаблять.

Стратегія № 3

Оновіть зовнішній вигляд

Одяг, зачіску й (якщо ви жінка) макіяж треба змінювати не рідше одного разу на п'ять років. Вуси в стилі Саддама Хусейна, хвостик на потилиці, зализане назад волосся ? все це викликає усмішку в сьогоднішньому діловому світі. Забудьте про зачіски, які так вам ішли десять років тому. Забудьте про костюми в стилі Хіларі Клінтон. Забудьте про одяг з поліестера.

Щоб оновити зовнішній вигляд, стежте за різними ТВ-шоу про зміну іміджу, там часто дають слушні поради про належний вікові одяг. Ще один спосіб ? Виберіть зразок для наслідування у вашому бізнесі зі схожими розмірами, про якого точно відомо, що це модний персонаж. Стежте, як ця людина одягається, як змінює зовнішність.

Якщо не можете знайти зразок, зверніться по допомогу до знайомих, які розуміється на моді. Якщо й таких немає, стисніть зуби та відправляйтеся до іміджмейкерів. Так, доведеться розщедритися. Проте це один з тих випадків (як і освіта), коли спочатку треба витратити, щоб заробити пізніше.

Джерело: http://www.e-xecutive.ru/

За матеріалами hitjob.com.ua

всі новини

Роздрукувати сторінку

Нагору Назад