Співробітники різних вікових груп: плюси і мінуси спільної роботи

Так уже влаштований наш світ, що на зміну старим канонам приходять нові правила, старе покоління змінюється на нове, таким чином відбуваються оновлення всередині цих систем. Не є винятком і різне вікове поєднання співробітників. Постійна зміна співробітників – стандартне вливання нових кадрів у робочий колектив. Саме тому в робочих колективах на підприємствах, у компаніях найчастіше зустрічаються співробітники різного віку.

Такі відмінності у вікових категоріях співробітників, на думку багатьох психологів, йдуть на користь колективу співробітників. Але в цьому є як мінуси, так і плюси.

Вікові категорії працівників, як правило, діляться на такий класичний вік:

  • 18-25 років (молоді працівники в компанії, на виробництві, які, як правило, відчувають зневагу до авторитетів, мають завищені вимоги до оплати праці, бажають отримати бажане одразу);
  • 25-35 років (класичний вік співробітників на підприємстві, які вже мають інформаційну базу, а також накопичені вміння. Вони добре володіють сучасними технологіями, знають, чого хочуть);
  • 35 років і вище (компетентні фахівці, які прагнуть до стабільності, впевненості в завтрашньому дні, працелюбні і відповідальні. Володіють сучасними технологіями на стільки, на скільки їм дозволяє вік).

Плюси спільної роботи співробітників різних вікових груп

Найбільший плюс спільної роботи співробітників різного віку полягає у тому, що і ті, й інші можуть скористатися обставинами та отримати користь від спільного спілкування. Старша категорія співробітників може скористатися вміннями молодих і перейняти досвід роботи з інформаційними технологіями. Для молодих і менш досвідчених працівників старша категорія фахівців – можливість отримати практичний досвід і вміння роботи. Вони можуть стати справжніми наставниками в професійній діяльності.

Мінуси спільної роботи фахівців різного віку

До мінусів спільної роботи фахівців різних вікових категорій, звісно, належать відмінність у поглядах на життя і різні життєві принципи, які часом не дозволяють знайти компроміс для обох сторін.

Різниця у віковому складі робочого колективу – неминучий і необхідний чинник, який не тільки привносить креативне мислення, а й нові погляди, які спрямовані на розвиток.

http://rabotaplus.ua/

За матеріалами hitjob.com.ua

всі новини

Роздрукувати сторінку

Нагору Назад