Навчання в Києві

Київська муніципальна академія естрадного та циркового мистецтв


Київська муніципальна академія естрадного та циркового мистецтв – це єдиний в Україні унікальний вищий навчальний заклад, який готує спеціалістів естрадного та циркового мистецтв. За 50 років свого існування він пройшов довгий шлях від студії до академії і став за цей час провідним профільним навчальним закладом міжнародного масштабу, чиї випускники склали славу радянського, українського і світового цирку, стали зірками вітчизняної та зарубіжної естради.

Історія Київської муніципальної академії естрадного та циркового мистецтв розпочинається з 1961 року, коли в серпні за Наказом Міністра культури УРСР при Укрконцерті була створена Республіканська студія естрадно-циркового мистецтва, яка розташувалася в приміщенні нещодавно відкритого Київського цирку. "Хрещеними батьками" новоутвореного закладу були директор і художній керівник гастрольно-концертного об’єднання "Укрконцерт" Л. Богданович, народні артисти УРСР Ю. Тимошенко і Є. Березін (відомий акторський дует "Тарапунька і Штепсель"), заслужений артист УРСР К. Яницький, народний артист України Б. Заєць, заслужені артисти УРСР брати Ялові, а також Р. Івицький та П. Кисельов. Першим директором Студії став Григорій Павлович Ставицький.

Спершу в Студії, навчання в якій тривало два роки, існувало чотири відділення:
циркове,
розмовне,
вокальне,
хореографічне.

Окрім спеціалізації студенти вивчали акторську майстерність і сценічну мову, історію театру, цирку і естради, грим, хореографію, сценічний рух та фехтування, а також фортепіано, сольфеджіо, теорію музики, музичну літературу та інші дисципліни. Оскільки заняття студентів Студії проходили на одному поверсі з репетиційними аудиторіями "Укрконцерту", до складу якого входило близько трьохсот кращих артистів України, студенти з перших днів навчання поринали в професійну атмосферу естрадного життя.

За роки існування Студії в ній викладала величезна кількість видатних діячів культури та мистецтв, серед яких заслужені та народні артисти УРСР, відомі циркові артисти, актори театру і кіно, сценаристи, режисери, композитори, відомі хореографи і вокалісти. Студія естрадно-циркового мистецтва випустила безліч артистів, серед яких сімдесят лауреатів та дипломантів всесоюзних конкурсів.

Новим етапом розвитку навчального закладу стало заснування в 1975 році на базі Студії Київського державного училища естрадно-циркового мистецтва. Першим директором Училища стала Ніна Костянтинівна Солоділіна. В новому закладі відбулися деякі структурні зміни – було створено два відділення: циркове, де відбувалася підготовка артистів різних циркових жанрів, і естрадне, на якому готували артистів розмовного жанру, хореографії, естрадного вокалу та різноманітних оригінальних жанрів. Крім того, термін навчання було збільшено до чотирьох років. У зв’язку з розпочатим капітальним ремонтом цирку з 1988 року заклад на десять років лишається постійного приміщення. Заняття зі студентами проходили в Центральному клубі збройних сил України та у Центральному палаці дитячої творчості, в організації "Цирк на сцені" та у палаці культури Університету цивільної авіації, у Театрі на Подолі та у Театрі драми і комедії на Лівому березі тощо. Проте відсутність власного приміщення не стала перешкодою для творчих здобутків випускників.

Рік відкриття Училища відзначився перемогою на Всесоюзному конкурсі артистів естради в Москві випускників циркового відділення Юрія Позднякова та Михайла Руденка. На період існування училища припало перше визнання його вихованців на найвищому міжнародному рівні. В 1985 році жонглери Анатолій Мягкоступов і Віктор Пилипович здобули срібну медаль на одному з найпрестижніших в світі циркових конкурсів – Міжнародному фестивалі "Цирк майбутнього" (Festival Mondial du Cirque de Demain) в Парижі, розпочавши відлік численних щорічних перемог наших випускників на згаданому фестивалі. Євгеній Воронін та Галина Струтинська стали першими українськими ілюзіоністами, які відкрили світу високу майстерність української циркової школи, отримавши Гран-прі на конкурсах в Німеччині, а Віктор Войтко - срібну медаль на Всесвітньому конкурсі ілюзіоністів Fism у Йокогамі, Японія. В 1999 році еквілібрист Анатолій Залевський відкриває рахунок перемог випускників Училища на знаменитому Міжнародному цирковому фестивалі в Монте-Карло (Festival International du Cirque de Monte-Carlo), який називають "Олімпійськими цирковими іграми", отримавши нагороду "Золотий клоун".

В 1998 році директором та художнім керівником училища стає Олександр Натанович Чуніхін, який доклав багато зусиль задля того, щоб заклад змінив свій статус. Результатом плідної праці нового директора у цьому напрямку стала реорганізація в 1999 році училища в Київський державний коледж естрадного та циркового мистецтв. Коледж одразу ввійшов до складу створеного у 1999 році навчального комплексу разом з Національною музичною академією України імені П. І. Чайковського та Київським державним інститутом театрального мистецтва імені І. К. Карпенка-Карого (нині – Київським національним університетом театру, кіно і телебачення імені І. К. Карпенка-Карого). У тому ж році він став дійсним членом Міжнародної Асоціації вищих циркових шкіл і членом її президії.

З приходом Олександра Чуніхіна заклад нарешті отримав власне приміщення спочатку по вул. Велика Житомирська, 2, а з 2002 року переїздить до чотириповерхової будівлі по вул. Жилянська, 88.

Коледж готував професійних артистів за 12 спеціалізаціями: циркова акробатика, циркова гімнастика, еквілібристика, жонглювання, клоунада, музична ексцентрика, пантоміма, ілюзія та маніпуляція, естрадний спів, естрадний танець, розмовні жанри естради та "ляльки на естраді".

Випускники Коледжу впевнено продовжують займати позиції провідного навчального закладу в своїй галузі не тільки на пострадянському просторі, але й у світі. Так з 2002 по 2007 роки педагоги та студенти Коледжу привезли з паризького Міжнародного фестивалю "Цирк майбутнього" дві золоті, одну срібну та п’ять бронзових медалей, Срібного та Бронзового клоунів з Міжнародного циркового фестивалю в Монте-Карло, Срібного та Бронзового лева з міжнародного фестивалю в Китаї, золоту медаль зі Всесвітнього фестивалю жонглерів "IJA" в США.

З 1999 року до культурного життя Києва міцно увійшли традиційні щорічні випускні шоу-вистави Коледжу, які одразу привернули увагу професіоналів з усього світу.

У 2007 році Київський державний коледж естрадного та циркового мистецтв реорганізовано у Київську муніципальну академію естрадного та циркового мистецтв. Ректором Академії до 28 липня 2011 року лишався заслужений діяч мистецтв України, доцент Олександр Натанович Чуніхін.

ВУЗ збільшив обсяг набору студентів, відкрив нову спеціальність "Театральне мистецтво" (режисура естради та цирку) та отримав нову ліцензію для навчання творчої молоді за спеціальністю Музичне мистецтво за ІІІ рівнем акредитації. Крім того, фахівці розробили методику для виховання не лише артистів, а й викладачів з циркового та естрадного мистецтв. Нарешті циркові артисти мають змогу отримувати повну вищу фахову освіту.

В 2009 році на території Академії було зведено храм на честь Ієрусалимської ікони Божої Матері, який освячено Предстоятелем Української православної церкви Блаженнійшим Митрополитом Київським і всієї України Володимиром. Це грандіозна і безпрецедентна подія для Києва. Академія стала першим навчальним закладом міста, який відкрив під своїм дахом святий храм.

В травні 2010 року вперше в Києві при навчальному закладі відкрилася Алея слави – "Алея зірок", яка увіковічує імена народних артистів України. Першою зіркою, яка відкрила Алею слави, стала іменна Зірка народних артистів України Володимира Данильця та Володимира Моїсеєнка.

Цей чотирирічний період функціонування ВУЗу в статусі Академії приніс видатні здобутки – дві золоті, одну срібну та бронзову медалі на Міжнародному фестивалі циркового мистецтва "Цирк майбутнього" в Парижі, "Бронзового клоуна" на Міжнародному цирковому фестивалі в Монте-Карло та срібну медаль на Міжнародному фестивалі молодих артистів цирку в Вісбадені, Гран-прі конкурсів ілюзіоністів в Іспанії, Латвії, Чехії, Росії, перемоги вокалістів на пісенних фестивалях BENGIO Festival в Італії, на Слов’янському базарі в Вітебську, на Новій хвилі в Юрмалі, на Всеукраїнському фестивалі сучасної естрадної пісні "Пісенний вернісаж", "Чорноморські ігри", участь випускників Академії на пісенному конкурсі "Євробачення".

Розпорядженням Київського міського голови від 28.09. 2011 року виконання обов’язків ректора Київської муніципальної академії естрадного та циркового мистецтв покладено на заслуженого діяча мистецтв України, кандидата мистецтвознавства, доцента Корнієнка Владислава Вікторовича.

На сьогоднішній день Київська муніципальна академія естрадного та циркового мистецтв є визнаною, як на пострадянському просторі, так і в усьому світі "кузнею кадрів": її випускники успішно працюють у провідних цирках, театрах, вар’єте і шоу планети, багато з них стали зірками українського та російського шоу-бізнесу і телебачення, а певна кількість викладає в рідній "альма матер", передаючи свою майстерність і досвід наступним поколінням молодих людей, що вирішили зв’язати свою долю з естрадою та цирком.

Щороку Київська муніципальна академія естрадного та циркового мистецтв стверджує свій статус лідера серед світових циркових шкіл численними перемогами випускників та студентів, ставши абсолютним фаворитом найпрестижніших міжнародних конкурсів та фестивалів циркового мистецтва в Парижі, Монте-Карло, в Китаї та США, а приїзд президентів, віце-президентів, продюсерів та провідних світових експертів найвідоміших цирків, вар’єте та театрів світу на щорічні шоу-вистави академії свідчить про високий рейтинг випускників академії. Київська муніципальна академія естрадного та циркового мистецтв сьогодні – це синонім креативності, високого професіоналізму, новаторського підходу до виховання артиста.

Київ
01032, м. Київ, вул. Жилянська, 88
(044) 284-36-19, 284-36-19
info@circusacademy.kiev.ua
www.circusacademy.kiev.ua


повернутися в розділ | друкувати | відправити другу | поскаржитись | нагору

13.05.2013

Ринок працевлаштування в Києві та області: кількість вакансій (вільних робочих місць) та резюме претендентів (працівників, що шукають роботу) по регіонам Києва

Регіон Вакансії Резюме
Kyiv Резюме і вакансії, робота в Києві
вакансии и резюме
 
6362 5635
Barushivka Резюме і вакансії, робота в Баришівці
вакансии и резюме
 
149 4
Berezan Резюме і вакансії, робота в Березані
вакансии и резюме
 
152 5
Bila_Cerkva Резюме і вакансії, робота в Білій Церкві
вакансии и резюме
 
236 18
Boguslav Резюме і вакансії, робота в Богуславі
вакансии и резюме
 
156 5
Boruspil Резюме і вакансії, робота в Борисполі
вакансии и резюме
 
201 8
Borodyanka Резюме і вакансії, робота в Бородянці
вакансии и резюме
 
151 3
Boyarka Резюме і вакансії, робота в Боярці
вакансии и резюме
 
164 5
Brovaru Резюме і вакансії, робота в Броварах
вакансии и резюме
 
230 7
Bucha Резюме і вакансії, робота в Бучі
вакансии и резюме
 
159 4
Vasulkiv Резюме і вакансії, робота в Василькові
вакансии и резюме
 
169 6
Vushgorod Резюме і вакансії, робота в Вишгороді
вакансии и резюме
 
159 5
Vushneve Резюме і вакансії, робота в Вишневому
вакансии и резюме
 
171 4
Volodarka Резюме і вакансії, робота в Володарці
вакансии и резюме
 
142 0
Zgurivka Резюме і вакансії, робота в Згурівці
вакансии и резюме
 
144 2
Ivankiv Резюме і вакансії, робота в Іванкові
вакансии и резюме
 
142 1
Irpin Резюме і вакансії, робота в Ірпіні
вакансии и резюме
 
185 4
Kagarluk Резюме і вакансії, робота в Кагарлику
вакансии и резюме
 
147 3
Makariv Резюме і вакансії, робота в Макарові
вакансии и резюме
 
151 0
Muronivka Резюме і вакансії, робота в Миронівці
вакансии и резюме
 
148 3
Obuhiv Резюме і вакансії, робота в Обухові
вакансии и резюме
 
159 8
Pereyaslav_Khme Резюме і вакансії, робота в Переяслові-Хмельницькому
вакансии и резюме
 
153 1
Rzuschev Резюме і вакансії, робота в Ржищеві
вакансии и резюме
 
144 0
Rokutne Резюме і вакансії, робота в Рокитному
вакансии и резюме
 
142 0
Skvura Резюме і вакансії, робота в Сквирі
вакансии и резюме
 
157 1
Slavutych Резюме і вакансії, робота в Славутичі
вакансии и резюме
 
143 0
Stavusche Резюме і вакансії, робота в Ставищі
вакансии и резюме
 
144 1
Tarascha Резюме і вакансії, робота в Таращі
вакансии и резюме
 
143 0
Tetiiv Резюме і вакансії, робота в Тетієві
вакансии и резюме
 
143 0
Ukrainka Резюме і вакансії, робота в Українці
вакансии и резюме
 
146 2
Fastiv Резюме і вакансії, робота в Фастові
вакансии и резюме
 
152 3
Yagotun Резюме і вакансії, робота в Яготині
вакансии и резюме
 
148 5